Krásné dobré ráno. S příchodem školního roku se na INDIAN vrací Stručně neboli krátké zprávičky ze světa her, které jsou koncipovány tak, aby vám nic zajímavého neuniklo. Tak se pohodlně usaďte a vychutnejte si dnešní várku při snídani, cestě do školy nebo kdekoliv a kdykoliv jindy.

- Metal Gear nebo Silent Hill? Jedna ze známých značek Konami se dočká návratu. Společnost oznámila, že na Tokyo Game Show oznámí novou hru ze série, kterou miluje celý svět. Stane se tak 16. 9. Podle zdroje VGC se odhalení pravděpodobně týká menšího projektu, nikoliv dříve zmiňovaných návratů Castlevania, Silent Hill a Metal Gear Solid. Tak uvidíme, co uvidíme.

- Známý insider Dusk Golem mezitím mluví o kolekci remasterů, která zahrne první, druhý a třetí díl Metal Gear Solid. Údajně vyjde na PC a konzole a jednotlivé díly půjdou koupit i samostatně.

- Na včerejší nové detaily o bojových schopnostech Krata v God of War: Ragnarök během několika dnů navážou nové gameplay záběry. Uvedli to nejen známí insideři, ale také Andrew Reiner, šéfredaktor Game Informeru, jenž má exkluzivní informace od Sony ohledně této očekávané hry. Těšit se máme zhruba na 4 minuty nových záběrů.

- Na japonský veletrh se chystá také Microsoft, který naplánoval show Xboxu zaměřenou na hráče v Japonsku, Asii i po celém světě. Prezentace se uskuteční 15. 9.

- Mario + Rabbids Kingdom Battle si zahrálo 10 milionů hráčů. To není vůbec špatné, když vezmeme v potaz, že tahovka od Ubisoftu vyšla exkluzivně pro Nintendo Switch, stalo se tak v roce 2017. Připomínáme, že 20. 10. dorazí Mario + Rabbids Sparks of Hope.

- Společnost Devolver Digital tento týden oznámí novou hru. Je to zvláštní přístup, když nedávno byl Gamescom.

- Pokud to náhodou někomu uniklo, tak připravovaná hra Alan Wake 2 je pokračování Alana Wakea z roku 2010. Tuhle informaci vyslal před několika dny do světa Sam Lake a některá média se toho chytla a prezentovala to jako žhavou novinku. Ale není tomu tak, tenhle detail víme už pěkně dlouho.

- Tohle fanouškovské demo ukazuje, jak by mohl vypadat nový Zaklínač na Unreal Enginu 5, za použití moderních technologií jako je Lumen, Nanite, Ray Tracing a Metahuman. Líbí?

- Gamescom 2022 navštívilo více než 250 tisíc lidí. Na výstavišti v Kolíně nad Rýnem bylo přítomno přes tisíc společností z 53 zemí, které předvedly své produkty. Opening Night Live sledovalo více než 12 milionů lidí a od té doby má záznam přes 130 milionů zhlédnutí. Není divu, že se Gamescom v příštím roce vrátí, uskuteční se mezi 23. a 27. 8. Zahajovací prezentace bude zase o den dříve.

- Phil Spencer prozradil, že chodí spát brzo, kolem 22. hodiny, a týdně tráví hraním her zhruba 15 hodin. Šéf Xboxu se netají tím, že je velký fanoušek Destiny. V posledních dnech hraje Cult of the Lamb.

- Aktualizace 1.18 hry Horizon Forbidden West přidala možnost ozdobit tvář hlavní hrdinky Aloy barvami Pride, včetně bílé, modré a růžové, které reprezentují transsexuální komunitu. Jinak se update skládá především z oprav a vylepšení hry.

- CD Projekt RED se objeví na letošní akci Lucca Comics & Games. U té příležitosti slibuje nějaké tajemství, které bude v pravý čas odhaleno. Fanoušci doufají v nové informace o next-gen verzi Zaklínače 3. Zatím se můžete podívat na speciální stránku s hezkým artworkem.

- Jak by vypadal původní Tomb Raider jako 2D plošinovka? Tak na to se rozhodl přijít jeden fanoušek a výsledek nám ukázal v krátkém videu. Líbila by se vám takhle Lara Croft?