Dobré ráno. Nové The Sims nebude MMO. Výročí Metal Gear Rising. Capcom aktualizoval prodeje. Rumblevers od Epic Games končí. Další marketingový tah Sony; obří Clawstridera v Polsku.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Z God of War Ragnarök je hit. PlayStation exkluzivity se za tři měsíce prodalo přes 11 milionů kopií, odhalilo studio Santa Monica. Jak víme z dřívějška, během prvního týdne se prodalo 5,1 milionu kusů. Připomínáme také, že God of War z roku 2018 má na kontě 23 milionů prodaných kusů. Tady je ale nutné dodat, že první severské dobrodružství Krata je dostupné také na PC.

- Pokud je tohle pravda, tak se Embracer Group povedl obchod roku. Amazon měl totiž od majitele THQ Nordic koupit práva na značku Tomb Raider za přibližně 600 milionů dolarů. Přitom teprve loni Embracer Group od Square Enix koupila práva na Tomb Raider (mj. s Deus Ex a studii Crystal Dynamics a Eidos Montreal) za 300 milionů dolarů. Informace přinesl web Fellowship of Fans, jenž několik měsíců před premiérou správně předpověděl několik bodů děje seriálu Prsteny moci od Amazonu. Nesmíme zapomínat, že novou hru Tomb Raider od Crystal Dynamics bude vydá právě Amazon Games.

- Ano, Project Rene (nové The Sims) má multiplayer, ale nejde o MMO, odmítají tvůrci obavy o singleplayer. Můžete hrát sami a když budete chtít, můžete pozvat ostatní, aby si přišli zahrát s vámi. Nemáte čekat žádný veřejný, sdílený prostor, kde všechno, co děláte, děláte vždy s ostatními hráči. Také se nemáte obávat o PC verzi, když vyjde hra na mobily. Obě verze budou vyvážené a PC nabídne bohatý zážitek, na který jste zvyklí. Rozdíl má být v tom, že budete moci vzít hru na cesty.

- PlatinumGames tento měsíc uspořádají oslavu 10. výročí Metal Gear Rising: Revengeance. Oslava hack-and-slash akce proběhne 21. 2. Zatím nevíme, co můžeme čekat. Fanoušci doufají, že by se japonské studio ke hře mohlo vrátit.

- 2K Games odstranili protipirátskou ochranu Denuvo z hororu The Quarry. Stalo se tak sedm měsíců po vydání hry. Nedávno o Denuvo přišlo také Dying Light 2.

- Capcom se pochlubil aktualizovanými prodeji svých nejprodávanějších her. Takhle teď vypadá žebříček:

  • Monster Hunter World – 18,6 milionu kopií
  • Monster Hunter Rise – 11,7 milionu kopií
  • Resident Evil 7 Biohazard – 11,70 milionu kopií
  • Remake Resident Evil 2 – 11,2 milionu kopií
  • Monster Hunter World Iceborne – 10 milionu kopií
  • Resident Evil 5 – 8,6 milionu kopií
  • Resident Evil 6 – 8,6 milionu kopií
  • Resident Evil Village – 7,4 milionu kopií
  • Street Fighter V – 7 milionů kopií
  • Devil May Cry 5 – 6,5 milionu kopií

- V rámci PlayStation Plus Premium si můžete zahrát zkušební verzi hry Persona 5 Royal, a to po dobu 4 hodin. Tento týden už Sony přidala trial verzi Marvel's Midnight Suns.

- Rumbleverse bude mít velmi krátký život. Společnost Epic Games oznámila, že vypne servery 28. 2. letošního roku. To je něco málo přes půl roku po srpnovém vydání. Jak se ukazuje, tak brawler royale od studia Iron Galaxy moc hráčů nezaujal. Každý, kdo ve hře utratil nějaké peníze, tak může požádat o vrácení.

- V Londýně Kratova sekera z Levianthan jako připomínka God of War: Ragnarök, na svazích polského lyžařského střediska Białka Tatrzańska model hrůzostrašného Clawstridera v životní velikosti z Horizon Forbidden West a v Dubaji a Římě obří verze konzole PlayStation 5. Sony to s novou marketingovou kampaní vzala od podlahy. Co myslíte, objeví se něco také u nás?