Dobré ráno. Mass Effect s Austinem Powersem. Xbox se připravuje na oslavu. Spekulace o Assassin's Creed Infinity. GRID ve zkušební verzi na mobilech. Po mini ledničce ve stylu Xboxu Series X se jen zaprášilo. 

- Oficiální stránka Xboxu v rámci oslav 20. výročí značky a hry Halo změnila svůj vzhled. Ten nyní připomíná původní konzoli Xbox. Microsoft také na 15. 11. 2021 naplánoval speciální stream věnovaný všem fanouškům. Nemáme čekat žádná nová oznámení, ale speciální možnost, jak znovu prožít 20 let Xboxu. Podrobnosti zveřejní společnost později.

- Assassin's Creed Infinity by mohl obsahovat remaky starších her série. Navrhuje to příspěvek na Redditu. Bohužel uživatel neuvádí, kde informace vzal. Místo toho tvrdí, že Assassin's Creed Infinity, který se má po vzoru Fortnite a GTA Online neustále vyvíjet, je v rané fázi vývoje. Každá úroveň má být malým lineárním zážitek v polootevřeném světě jako ve hrách Hitman a každý asasínský příběh má zahrnout několik misí.

- Pro iOS a Android vyšla GRID Autosport Custom Edition. Je zdarma a jde o plně funkční zkušební verzi závodní hry GRID Autosport, kterou si hráči mohou vyzkoušet svým vlastním tempem, bez reklam a časově omezených mechanik. Prostřednictvím nákupu v aplikaci si potom můžete koupit další závodní režimy, tratě a vozy.

- I Call of Duty: Vanguard má exkluzivitu na dodatečný obsah pro konzole PlayStation. V současné době nevíme, o jaký obsah jde. Trailer od Sony ale uvádí, že PlayStation hráči získají bonusový obsah a výhody, které budou na ostatních platformách dostupné nejdříve od 1. 11. 2022. CharlieIntel mluví o dvou dodatečných Custom Loadouts pro Create a Class.

- Včera začaly předobjednávky mini ledničky ve stylu Xboxu Series X/S. Cena byla stanovena na 160 dolarů (cca 3500 Kč), ovšem prodejce odesílá pouze do Itálie, Španělska, Francie, Polska a Nizozemska. Navíc se po prvních kusech jen zaprášilo. Do elegantní matně černé věže se vejde až 12 plechovek vašeho oblíbeného nápoje a do dvou poliček ve dveřích vaše oblíbené občerstvení. Více jsme napsali zde.

- Společnost Electronic Arts otevře v Seattlu nové studio, povede ho Marcus Lehto. Lehto je bývalým kreativním ředitelem Bungie, podílel se na sérii Halo a jako umělecký ředitel je uveden u Halo, Halo 2 a Halo 3. Je také bývalým prezidentem V1 Interactive, které po neúspěchu své první hry s názvem Disintegration bylo loni zavřeno. Ve spolupráci s EA bude pracovat na first-person titulech. Dá se očekávat, že půjde o střílečky.

- Ve stejné oblasti má EA ještě jedno studio, nedávno tam začalo budovat nový tým pod vedením Kevina Stephense. Ten je bývalým viceprezidentem Monolith Productions, kde vznikly hry Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War. U stejného žánru (akční adventury) zůstává.

- Sea of Thieves překonalo hranici 25 milionů hráčů, pochlubily se společnosti Microsoft a Rare. Multiplayerové pirátské dobrodružství vyplulo na konzole Xbox One a PC v březnu 2018. Nachází se také v předplatném Xbox Game Pass.

- Jak by vypadalo spojení série Mass Effect s Austinem Powersem? Na to se snaží odpovědět povedené video z YouTube kanálu eli_handle_b․wav. To nám připomíná, že se vlastně velitel Shepard a Austin Powers tolik neliší. Nechybí ukázka tanečního umění, schopnost mistrně ovládat Mako, jediný správný způsob, jak se vypořádat s novinářkou Khalisah al-Jilani, ani svérázná volba jednoho konce Mass Effectu 3. V tomhle videu je zkrátka všechno.

- Halo Infinite odmění předplatitele služby Xbox Game Pass Ultimate měsíčními bonusy do multiplayeru. Zatím nevíme, o jaké bonusy půjde.

- Hybridní konzole Nintendo Switch v novém modelu OLED je v Japonsku vyprodaná. Známý analytik David Gibson uvádí, že na domácím trhu Nintenda některé obchody hlásí, že poptávka převyšuje zásoby 16krát. Problémy s dostupností se očekávají i na Západě. Pokles prodejů Switche za září v USA může napovídat, že fanoušci čekali na Switch OLED, jenž byl na trh uveden 8. 10.

- Střílečku Doom v průběhu let fanoušci dostali na nejrůznější podivná místa. Po Minecraftu a spuštění na Apple Watch se dostala na Twitter skrz bota Tweet2Doom. Všichni zájemci se mohou pokusit dokončit hru pomocí různých příkazů v odpovědích na Twitteru. Hráči přitom mohou ovládat ikonického mariňáka ze hry Doom a následky svých činů sledovat v krátkých desetivteřinových klipech, které jim účet pošle zpět. Pokud to budete zkoušet, přeji vám hodně štěstí.