Kdybych měl vypsat všechny odložené hry z posledních dvou let, budeme tady až do zítra. Na dlouhý seznam se nyní přidává Warhammer 40,000: Darktide. Kooperativní first-person střílečka pro čtyři hráče od tvůrců Vermintide měla vyjít 13. 9. letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Vývojáři ale potřebují více času.

PC verze Warhammer 40,000: Darktide nově vyjde 30. 11. tohoto roku. Verze pro Xbox Series X/S spatří světlo světa krátce poté. Kdy přesně, to studio Fatshark v současné době neprozradilo.

„Odložení hry je pravděpodobně jedno z nejtěžších rozhodnutí, kterému vývojáři čelí, a my z něj nejsme nadšeni. Doufáme však, že je to důkazem našeho odhodlání věnovat potřebný čas tomu, abychom vám přinesli tu nejlepší možnou hru,“ uvádí Martin Wahlund, generální ředitel a spoluzakladatel studia Fatshark.

Wahlund informuje, že tvůrčí tým je potěšen pozitivní zpětnou vazbou, kterou hra dosud obdržela, ale potřebuje ještě trochu času na zlepšení stability a výkonu. Také je potřeba doladit klíčové systémy, aby Warhammer 40,000: Darktide nabídl co nejlepší zážitek. K tomu dopomůže beta, testy by měly začít brzy. Přihlásit se můžete zde.

Warhammer 40,000: Darktide budete moci hrát sami, ale největší zábavu si máte užít ve čtyřech hráčích. Děj se odehrává v úlovém městě Tertium na planetě Atoma Prime, kde se kult šílených kacířů – Admonition – snaží převzít vládu. Hráči se musí postavit Chaosu a zachránit obyvatele planety před zničením.