Loni na PC, PlayStation 4 a Xbox One vyšla first-person střílečka Terminator Resistance. Ve své době měla hroznou grafiku a dobře na tom nebyla ani hratelnost. Přesto se hráčům Terminátor líbil. Prodeje dle všeho nejsou také nejhorší, a tak společnost Reef Entertainment na první čtvrtletí roku 2021 slibuje patch. Ten zlepší hru na konzolích PS4 a Xbox One. Plus se postará o balanc a obtížnost.

To ale není vše. Terminator Resistance se 26. 3. nadcházejícího roku podívá na PlayStation 5. Tato verze bude obsahovat řadu grafických vylepšení. Půjde o plně aktualizovanou verzi původní hry, včetně dříve vydaného obsahu jako je režim Infiltrator. V něm se hráči stanou T-800 a bojují proti odporu.

Na PS5 titul poběží v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu, bude se rychleji načítat a grafická stránka bude vylepšena. Něco z toho můžete vidět na prvních screenshotech.

Majitelé PS4 verze budou mít upgrade zdarma. Na stejné období se plánuje maloobchodní vydání ve standardní a sběratelské edici. Ta hodnotnější zahrne vázanou komiksovou knihu Zero Day od Dark Horse (dříve byla v digitální podobě), 4 karty s postavami a sběratelskou krabičku.

Pokud se vám Terminator: Resistance hodně líbí, tak během léta 2021 vyjde placené příběhové rozšíření pro PC a PS5 verze hry. Je zvláštní, že ho studio nevydá pro PS4 a Xbox One.

Terminator: Resistance je singleplayerová first-person střílečka založena na filmech Jamese Camerona - Terminátor a Terminátor 2: Den zúčtování. Hra se odehrává 31 let po Dni zúčtování v post-apokalyptické verzi Los Angeles, která je ponurá a pokrytý lebkami. Hrát budete za Jacoba Riverse, člena pacifické divize Odporu, který je nejnovějším cílem Skynetu.

"Terminator: Resistance je rozhodně ta nejlepší hra slavné terminátoří značky, bohužel to nutně neznamená, že se hra nějak výrazně povedla. Jde o béčkový titul, který ocení spíše fanoušci série. Hru doporučujeme na 5 bodů z deseti, což z ní dělá průměrný titul, který se nezavděčí všem. Pro většinu recenzentů, včetně mě je hra důkazem, že pokud by studio Teyon mělo větší rozpočet a rozsáhlejší tým, dokázalo by produkovat nadprůměrné hry na motivy slavných filmů," dočtete se ve verdiktu naší recenze.