Zatímco komunita hráčů Overwatch netrpělivě očekává vydání Overwatch 2, zástupci Blizzardu se rozhodli naservírovat velmi zajímavé informace týkající se prvního dílu této populární multiplayerové akce.

Overwatch se dočká podpory cross-play. Hráči budou moci brzy hrát společně bez ohledu na to, jakou platformu vlastní - ať už je to PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S nebo Nintendo Switch. Hraní napříč platformami se bude nejprve testovat v betě, aby vývojáři opravili případné chyby.

Přečtěte si také: Týmové bitvy v Overwatch 2 budou jen pět proti pěti

Cross-play bude ve výchozím nastavení povolen, ale na konzolích ho lze zrušit (tím se prodlouží doba čekání na připojení k serveru). Zajímavé je, že hráči na PC nebudou moci cross-play vypnout.

Cross-play bude ze začátku povolen pouze pro nekompetitivní herní režimy. Kompetitivní hry budou mít poté oddělené skupiny pro konzolové a počítačové hráče. Konzolisté se mohou utkat s hráči na PC, ale budou zařazeni do PC skupiny s vypnutým asistentem míření. I když na PC použijete ovladač, zůstanete zařazeni v PC skupině.

Abyste cross-play mohli využívat, budete muset mít Battle.net účet a propojit ho se svým účtem na dané platformě. To se týká i těch, co by se chtěli podívat do bety. Každý, kdo si založí Battle.net účet a propojí ho se svou platformou do konce letošního roku, získá zdarma zlatý loot box na oslavu spuštění cross-play bety Overwatch.

Přesné datum spuštění podpory cross-play zatím nebylo oznámeno. Příchod této podpory je pravděpodobně součástí příprav Blizzardu na Overwatch 2, který bude mít nové kooperativní PvE režimy a bude propojen právě s prvním Overwatch.

Na druhou stranu zamrzí absence přenesení progresu mezi jednotlivými platformami.

Overwatch 2 zatím nemá stanovené datum vydání. Ještě připomínáme, že letošní BlizzCon byl zrušen. Blizzard ho plánuje na začátku roku 2022 nahradit digitálním eventem.