Vypadá to, že osud měl jinačí plány než samotní vývojáři, jelikož z původního data Vánoce 2020 se nám Outriders přesouvají až na únor/február příštího roku. Nebral bych to zas jako takové negativum, protože byly oznámeny i dobré zprávy. Můžeme totiž od Outriders očekávat cross-play, a dokonce i bezplatné vylepšení na novou generaci.

Tak se tedy rovnou vrhneme na to nejdůležitější. Čímž je jednoznačně odklad, kterému se Outriders bohužel nevyhnulo. Avšak není to z důvodu nedodělané hry, ta je vlastně z velké části hotová a vývojáři už jen připravují Outriders na ladný a bezproblémový start. Hlavním viníkem celého odkladu není nikdo jiný než COVID-19. Koronavirus zapříčinil značné nepříjemnosti v samotném vývoji hry a tím celý proces o něco zpomalil. Naštěstí se nejedná o moc velké opoždění, protože novým datem vydání je 2. 2. 2021. A stejně jako tomu bylo předtím, tak i v tuhle chvíli hra stále vychází na PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One a PC.

Tím bychom měli za sebou tu negativní část a můžeme se přesunout k těm více pozitivním zprávám. Bylo nám totiž potvrzeno, že se v rámci Outriders dočkáme cross-play. Ten se, jak už tomu bývá, bude týkat hraní s hráči, kteří jsou na jinačích platformách než vy. Avšak v tomhle případě se dočkáme hraní i s vlastníky starších generací konzolí. Takže pokud máte v plánu si zahrát Outriders se svým kamarádem, který přešel na PlayStation 5 či Xbox Series X, tak nemusíte zoufat. Do temného sci-fi světa Outriders se budete moci pustit i tak!

„Trvá to trochu déle, chceme ale zajistit pro hráče ty nejlepší možné výsledky a zahrneme také funkce jako je cross-play, aby hra byla pro všechny mnohem dostupnější," uvedl Lee Singleton ze Square Enix External Studios.

A v neposlední řadě tu máme něco pro hráče přecházející na novou generaci konzolí. Pokud vás Outriders zaujali natolik, že jste si je předobjednali na svůj Xbox One či PlayStation 4, tak vás následující zpráva jistě potěší. Automaticky totiž dostanete kopii hry pro novou generaci. Ale mám tady jednu informaci, na kterou bych chtěl upozornit. Pokud budete mít fyzickou kopii Outriders na PlayStationu 4, tak máte nárok na PlayStation 5 verzi jen v případě, že máte variantu s mechanikou. Tady teda pozor, abyste se nakonec nespálili.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit a nabídnout hru s podporou cross-play a bezplatný plán upgradu na konzole nové generace pro všechny hráče OUTRIDERS. Dobré je, že nemusíte na nic čekat, pokud si pořídíte hru již na starou generaci, tak ji dostanete na novou zcela zdarma,“ dodal John Brooke.

Z dřívějška víme, že střílečka od polského studia People Can Fly (autoři Gears of War: Judgment) nabídne kolem 60 hodin obsahu a tři a půl hodin cut-scén.