O kooperativní RPG střílečce Outriders jsme toho v poslední době moc neslyšeli, ale vývojáři z People Can Fly na ní stále tvrdě pracují a nyní se pochlubili ve velkém, co pro nás na konci roku chystají.

V rámci prvního videa ze show Outriders Broadcast, která by měla vycházet každý měsíc, se nám ukázalo hned několik novinek a zajímavostí, na než se můžeme těšit. Především pak souboj s mutovanými příšerami v prostředí města First City.

Značná část byla také věnovaná tzv. World Tiers. Jde v zásadě o systém dynamické obtížnosti; na nižších World Tierech budou nepřátelé slabší, zatímco na vyšších budou mít více zdraví, brnění, budou dávat větší poškození a bude potřeba, abyste si lépe optimalizovali vaší výbavu. Za odměnu ovšem dostanete té výbavy více. K odemknutí dalšího World Tieru ovšem budete muset získat dostatek bodů na tom nejvyšším, který máte zrovna odemčený a při každé smrti část těchto bodů ztratíte. Vždy si ale budete moci World Tier podle potřeby snížit, takže pokud budete chtít celou hru projet na jednoduché obtížnosti a užít si příběh, zjevně vám v tom nic bránit nebude.

Celé video je skutečně nabité zajímavostmi a novinkami, takže doporučujeme se na něj podívat. Případně se můžete podívat jenom na konkrétní části - gameplay záběry z First City (nebo část bez komentáře), bližší představení třídy Trickster, ukázku upravitelného uživatelského rozhraní nebo představení zmíněných World Tierů.

Outriders vyjde pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X na konci letošního roku.