Na konferenci Guerilla Collective 2021 se ukázala zajímavá first-person střílečka Industria, která klade důraz na příběh a hudbu, aby ovlivnila emoce hráčů. Zajímavá je v tom, že nás zve z východního Berlína do paralelní reality krátce před koncem studené války. Ano, krátce po pádu zdi, která rozdělovala Berlín.

Berlín, 9. 11. 1989. Ulice jsou plné lidí. Po čtyřech desítkách let rozdělení to teď valí tisíce aut přes vnitrostátní Německou hranici. Zeď je otevřena a vláda zatím netuší, co se děje. V téže chvíli se do výzkumného zařízení blízko Východního Berlína vytrácí muž. Jedná se o tvého kolegu Waltera, jeho zpráva dorazila příliš pozdě. Jedeš zpět do kanceláře, kde už státní bezpečnost ničí důkazy o výzkumném projektu. Hledání Waltera tě vede do centra zařízení, do samého srdce vesmíru, kde čas nehnutě stojí. Kdy se zdvihne opona? Na konci jsou to hrůzné věci a otázka odpovědnosti, které tě zatáhnou hlouběji do cizího a zároveň povědomého světa.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Všechna tato témata se spojují v jeden příběh Nory, ženy, která hledá svého milovaného a je neustále konfrontována s následky Walterových minulých činů. Výsledkem jsou intenzivní boje s umělou inteligencí, která jako rakovina lidského těla zamořila město technologickými nádory propojenými sítí rozlehlých kabelů. Emocionální a nadpřirozené konfrontace umožní hráčům nahlédnout do světa, který nemají plně pochopit.

Pokud vás hra zaujala, tak poněkud zamrzí, že příběh má mít pouze čtyři hodiny. Vývojáři ale tvrdí, že zažijeme stísněnou a skvělou atmosféru a ponoříme se do pečlivě navrženého světa plného tajemství a lynchovské surreality. Nepřátelé mají číhat za každý rohem a my se budeme bránit pomocí různých zbraní, nejen těch střelných, ale také například krumpáčem. Bonusem je pak retro hratelnost, kdy neexistuje žádný zadní pohled, žádné zvonky a píšťalky.

Přečtěte si také: Survival horor Chernobylite odhaluje datum vydání a láká na příběh

DALŠÍ NOVINKY Z GUERILLA COLLECTIVE 2021