Společnost Crytek včera k večeru po řadě náznaků oznámila Crysis Remastered, který vyjde během letošního léta na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Vývojáři se rozhodli pro remaster, který zahrne původní příběhovou kampaň pro jednoho hráče. Pokud jste doufali v multiplayer, případně kooperaci, tak máte smůlu. Vyplývá to z tiskové zprávy, v níž se píše pouze o singleplayerové kampani.

Nutno podotknout, že multiplayer u původního Crysis byl, ale přestal v roce 2014 fungovat, po zániku GameSpy.

Hráči si v Crysis Remastered vychutnají původní příběh v ještě lepší grafice. Remaster zahrne textury ve vysokém rozlišení, anti-aliasing, SSDO, SVOGI, nové nasvícení, částicové efekty, volumetrickou mlhu, ray tracing a mnoho dalšího. Dá se předpokládat, že PC verze bude dost náročná, stejně jako tomu bylo v roce 2007, kdy Crysis vyšel a spousta hráčů tuhle střílečku nemohla na svém počítači rozjet.

„Jsme nadšeni, že můžeme znovu pracovat na značce Crysis a přinést všem fanouškům remaster hodný jejich vášni pro hru. Je to skvělá příležitost, jak Crysis přinést zpět na PC a současnou generaci konzolí - dokonce i na Nintendo Switch! - aby si celá nová generace hráčů mohla vychutnat vzrušující bitvy v Nanosuitu,“ uvedl v tiskové zprávě Avni Yerli, generální ředitel Cryteku. Doufejme, že by se časem mohlo dostat i na úplně nový díl.

Vývoj Switch verze má na starost studio Saber Interactive, které je podepsáno i za příchodem Zaklínače 3 na tuto platformu od Nintenda.

Crysis se odehrává na tropickém ostrově ovládaném Severní Koreou a jde o vstupní bod do války proti mimozemské rase známé jako Ceph. Naštěstí hráči budou vybaveni speciálním oblekem.