Po třech měsících se nám připomíná first-person střílečka Atomic Heart, která nás zavede do retro-futuristické verze Sovětského svazu, konkrétně do bizarní laboratoře. Tu ovládá umělá inteligence, provádí brutální experimenty na lidech a vyrábí nebezpečné bojové roboty. Atomic Heart svou atmosférou připomíná Metro a BioShock.

Dnes se můžeme podívat na sedm minut nových gameplay záběrů. Video ukazuje využití sadistických melee zbraní při postupu chodbami VDNKH, které jsou plné podivných nepřátel. Na konci se tváří v tvář setkáváme s Plyushem, jedním z mini-šéfů. Plyush je nechutný organický nepřítel, který je produktem některých tajných vládních činů. Více se o něm máme dozvědět při samotném hraní.

Vývojáři z moskevského studia Mundfish alespoň prozradili, že hra začne poté, co roboti zaútočí na lidi. Hlavní hrdina má kódové označení P-3 a jde o tajného agenta KGB. Ten byl vyslán do tajného zařízení 3826, kde se děje něco divného. P-3 má za úkol přijít na to, proč zařízení přestalo komunikovat. Krátce po příjezdu hrdina zjišťuje, že je místo ovládáno umělou inteligencí.

Pokud se vám Atomic Heart líbí, tak hru očekávejte v příštím roce na počítačích a obou generacích konzolí PlayStation a Xbox.

Přečtěte si také: Nový BioShock se nevrátí do Rapture ani Columbie