Kontroverzní streamer Dr. Disrespect (vlastním jménem Herschel Beahm) se proslavil nejen silnou kritikou populárních her, ale také řadou banů na streamovací platformě Twitch. V létě tohoto roku oznámil záměr založit vlastní vývojové studio s cílem vytvářet AAA/AA tituly.

Dnes Beahm tohle studio oficiálně spustil. Jmenuje se Midnight Society a je popisováno jako AAA firma, k níž se připojili veteráni herního průmyslu Robert Bowling a Quinn DelHoyo. Bowling dříve pracoval v Infinity Ward na Call of Duty a DelHoyo zase na Halo v 343 Industries.

„Hráči jsou krví našich her a často se stává, že jsou hry navrhovány v bublině a hráči mají jen málo možností, jak se na výsledném produktu podílet, než bude pozdě. Náš přístup je zcela otevřený a zaměřený na vytváření zážitků, které se vyvíjejí spolu s našimi hráči,“ vysvětluje Beahm svůj přístup.

„Mojí vizí je vytvářet hry, které zpochybňují univerzální vydavatelský model a odměňují všechny fanoušky a influencery, kteří se zasloužili o jejich úspěch. Už se nemůžu dočkat, až všem ukážu, co máme v plánu,“ dodal.

Prvním projektem Midnight Society je multiplayerová PvP hra vytvářena na technologii Unreal Engine 5.

Než se Dr. Disrespect stal streamerem na plný úvazek, tak pracoval jako level designér ve Sledgehammer Games a podílel se na multiplayerových mapách pro Call of Duty: Advanced Warfare. Určité zkušenosti tedy má, tak uvidíme, jak se mu bude dařit ve vlastním studiu.