Světlo světa spatřily první gameplay záběry ze Steelrising, akčního RPG se souboji ve stylu soulslike od studia Spiders, které je podepsáno za GreedFallem. Zároveň ale přichází špatná zpráva, hra byla odložena.

První gameplay záběry přináší americký Game Informer ve spolupráci s vývojáři. Video se zaměřuje především na boj a ukazuje, jak hlavní hrdina využívá bohatý arzenál, včetně ocelových vějířů. Uvidíte také jednoho z bossů. Ten má originální design, ale do očí praští neohrabané animace a poklesy snímkové frekvence.

Jinak souboje připomínají některé prvky ze Sekiro: Shadows Die Twice. Vybavit se můžete i mušketou, případně různými štíty, disponujete hákem i možností rychle cestovat po nejrůznějších oblastech Paříže.

Hlavní bossové jsou popisováni jako unikátní a chytřejší než průměrní nepřátelé. Ve světě narazíte na vedlejší oblasti se specifickými bossy, odměnami a spojenci.

Steelrising vás zavede do alternativní verze Paříže během Velké francouzské revoluce. V tomto netypickém světě bojují povstalci proti armádě krále Ludvíka XVI. složené z humanoidních robotů. Vy budete hrát za jeden z těchto strojů, jmenuje se Aegis a má za úkol chránit Marii Antoinettu.

Steelrising měl původně vyjít v červnu letošního roku. Nově je v plánu na 8. 9. 2022. S hrou můžete počítat nejen na PC, ale také na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.