Steam začíná plnit směrnici 2019/2161 Evropské unie, která je známá jako Omnibus. Ta ukládá provozovatelům povinnost, aby u produktů ve slevě byla uváděna i nejnižší cena za posledních 30 dnů před slevou. Má se tak zamezit slevě, která je pouze na oko, což není ani tak případ Steamu, ale spíše vyčůraných obchodníků, kteří před slevou zdraží daný produkt, aby sleva byla na oko větší.

Steam tuto informaci postupně zavádí pro evropské zákazníky. Již nyní ji můžeme vidět u hry Above Snakes, kde kromě aktuální ceny je nejnižší cena za posledních 30 dnů a běžná cena. Na novinku upozornila SteamDB na Twitteru. Nejnižší cenu za posledních 30 dnů uvádí také GOG.com. Funkci měl zavést už v dubnu letošního roku.

U jiných her, které jsou aktuálně ve slevě, informace o nejnižší ceně zatím chybí. Slevy jsou platné většinou do pondělí a je v nich například off-road simulace SnowRunner s českými titulky za 16,49€, Arma 3 za 6,99€ (české titulky), Little Nightmares za 3,99€, King's Bounty II za 9,99€ (české titulky), Partisans 1941 za 4,49€ (české titulky) nebo série Watch Dogs; první díl za 7,49€, druhý za 8,99€ a Legion také za 8,99€.