Společnost Valve od příštího roku změní zaběhlý řád čtyř velkých sezónních výprodejů ve službě Steam a už dnes oznamuje tři velké výprodeje, včetně jejich termínů. Kdy si máme připravit peněženky?

Data nadcházejících sezónních výprodejů na Steamu:

  • Podzimní výprodej: 22. až 29. 11.
  • Vánoční výprodej: 22. 12. až 5. 1.
  • Jarní výprodej: 16. až 23. 3.

Novinkou v roce 2023 bude jarní výprodej, který nahradí slevy k lunárnímu novému roku. „Vývojářská a vydavatelská komunita nás o Jarní výprodej žádala již delší dobu a my musíme souhlasit, že půjde o vítanou změnu, která zajistí větší rozestupy mezi sezónními výprodeji a poskytne další příležitosti pro uspořádání slev napříč celým rokem,“ vysvětluje své rozhodnutí Valve. Společnost uvádí, že obdržela kritiku, že je lunární výprodej blízko k prosincovému vánočnímu výprodeji.

Jarní výprodeje popisuje Valve jako kterýkoli jiný sezónní výprodej. Také v rámci jarního výprodeje se změní celá domovská stránka obchodu a primárně budou vidět zvýrazněné slevy.

Sezónní výprodeje se staly tradicí Steamu a pokaždé přitáhnou velké množství zákazníků, kteří nakupují hry ve výrazných slevách a obohacují své digitální knihovničky o novější i starší tituly.