Dnes ráno se Valve pochlubilo skvělými výsledky za rok 2020. Steam má za sebou úspěšný rok, v němž hráči dohromady nahráli 31 miliard hodin a v porovnání s rokem 2019 nakoupili o 21,4 procenta více her. Steam každým měsícem roste, jen v minulém roce se každý měsíc v průměru přidalo 2,6 milionu hráčů. Pro nás je nyní nejdůležitější, že Steam měl v roce 2020 měsíčně 120 milionů aktivních uživatelů.

Jak jsou na tom konzole od Sony a Microsoftu? Podle dostupných údajů má PlayStation Network měsíčně 102 milionů aktivních uživatelů. Xbox Live mírně zaostává a má 90 milionů aktivních uživatelů měsíčně.

Steam část úspěchu připisuje globální pandemii koronaviru. Covid-19 donutil lidi trávit více času doma a tento čas byl věnován hrám. Nárůst ale jistě zaznamenaly i konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

„Ve službě Steam jsme zaznamenali výrazný nárůst odehraných hodin ještě před prvními „lockdowny“, jakmile lidé museli zůstat doma, počty nakupujících, a především hrajících zákazníků stouply doslova raketově,“ píše Valve v tiskové zprávě.

Přečtěte si také: Steam má za sebou úžasný rok. Hráči nahráli 31 miliard hodin

Důkazem jsou nové rekordy v počtu aktivních uživatelů měsíčně (120,4 milionu), počtu aktivních uživatelů denně (62,6 milionu), počtu aktivních uživatelů najednou (24,8 milionu), počtu nových zákazníků (2,6 milionu měsíčně), počtu odehraných hodin (31,3 miliardy hodin) a také počtu prodaných her (21,4% nárůst oproti roku 2019). Upřímně doufáme, že tyto hry poskytly tolik potřebný únik před divokými událostmi skutečného světa!“