Populární počítačová platforma Steam se spojila se známým novinářem a moderátorem Geoffem Keighleyem a společně plánují v létě uspořádat Steam Game Festival: Summer Edition jako náhradu za zrušenou E3 2020. Událost je zaměřena na představení her s plánovaným datem vydání nejpozději příští léto.

Během herního festivalu, který na Steamu bude probíhat od 9. do 14. 6. 2020, dostanou všichni uživatelé platformy od Valve příležitost vyzkoušet demoverze nebo krátké ukázky chystaných titulů, spojit se přímo s jejich vývojáři a přidat si tituly do svých seznamů přání, aby byli upozorněni na vydání.

V současné době neznáme společnosti, které se do herního festivalu Steamu zapojí, ale je dost pravděpodobné, že půjde převážně o menší firmy a nezávislé tvůrce, kteří budou chtít světu předvést své připravované hry. Vývojáři mají svou účast na festivalu potvrdit nejpozději do 24. 4.

Podle Keighleye se má festival rozrůst i na další platformy, už ale neprozradil, o jaké půjde. Místo toho víme, že vývojáři prezentovaných her budou moci pořádat živé přenosy, chaty, AMA na Redditu apod.