Otevření stavidel Steamu se projevilo. Společnost Valve před několika lety upravila pravidla pro přidávání her do svého online obchodu a je to znát. Každý rok je knihovna nejpopulárnější počítačové platformy obohacována tisíci a tisíci her. Nemůžeme se tak divit, že Steam dosáhl nového milníku: Celkem nabízí přes 50 tisíc her.

Konkrétně jde o 48 717 „normálních“ her a 1328 erotických her pro dospělé. Celkem se tak dostáváme na 50 045 titulů, které si můžete na Steamu koupit - bez dodatečného obsahu a neherního softwaru. Velké procento z celkového počtu tvoří nezávislé tituly, mnohdy jde o jednoduché projekty.

Abychom byli spravedliví, milníku 50 tisíc her by bylo dosaženo už dávno, kdybychom zahrnuli hry, které byly v průběhu let odstraněny kvůli soudním sporům a licencím.

Knihovna Steamu začala ve velkém růst po zrušení Steam Greenlight, kde komunita hlasovala, jaké hry se v obchodě budou prodávat. Náhradou se stal Steam Direct, kdy stačí vývojářům zaplatit sto dolarů a mohou svůj projekt vystavit na největší online platformě na světě. V posledních letech se expanze mírně zpomalila a Steam ročně obohatí 8000 až 10 000 nových počítačových her. Loni to bylo 10 tisíc.

Nedávno byla spuštěna čínská verze Steamu, která obsahuje 53 her. V této verzi obchodu se totiž mohou prodávat pouze hry schválené tamními úřady.

Přečtěte si také: Steam má za sebou úžasný rok. Hráči nahráli 31 miliard hodin