Už jsme slyšeli mnoho názorů na Epic a jeho politiku, kdy si pro svůj obchod Epic Games Store zajišťuje časovou exkluzivitu na spousty nových her. I když hráči jsou po většinou za jedno a kritizují tato opatření, bývalý vývojář Valve se překvapivě vyjádřil zcela odlišně a označil Epic Games Store za spásu současné situace na trhu.

Richard Geldreich se v sérii tweetů vyjádřil, že jejich politika 30% podílu zabíjela PC hraní jako takové, a dokonce i celou společnost Valve (prý by i to mohla být příčina toho, proč se už po několik let společnost nepouští do vytváření nových her - zisky Valve ze Steamu jsou podle všeho ohromné). Své doby to nebylo špatné, jelikož krabicové vydání si zpravidla bralo 50 % zisku. Nyní to Valve podle Geldreicha pouze zneužívá.

Taktéž předpokládá, že Epic Games bude podobné exkluzivní smlouvy podepisovat minimálně rok. Momentálně to vypadá zhruba tak, že EGS a další obchody budou vydávat AAA tituly, zatímco Steam se zaměří na indie a porno hry, napsal Geldreich.

Mimo to přiznává, že obchodu od Epicu zatím chybí mnoho důležitých funkcí, které Steam už má dávno zakomponované. Až je přidá, část kritiků bude umlčena a Epic Games Launcher se tak může stát plnou náhradou, či minimálně silným konkurentem.