Pokračování stealth akce Aragami, které bylo naplánováno na začátek letošního roku, bylo odloženo. Společnost Lince Works nově počítá s vydáním Aragami 2 ve třetím čtvrtletí 2021 pro PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a PC (přes Steam).

Hra je hratelná od začátku do konce, ale ještě není připravena pro veřejnost. Vývojáři potřebují více času na vyleštění a opravu chyb. Leštění se má týkat zejména verzí pro novou generaci konzolí.

„Aragami 2 je mnohem ambicióznější hra než její předchůdce. Proto tvrdě pracujeme na tom, abychom vám přinesli nejlepší možný herní zážitek,“ komentoval odklad tým Lince Works v tiskové zprávě na Twitteru.

Aragami 2 klade důraz na stealth, brutální boj a možnost projít celou kampaní v kooperaci. Pokud ale chcete, můžete si celou hru vychutnat o samotě. Příběh se odehrává 100 let po prvním dílu a soustředí se na bitvu proti mladému národu Akatsuchi, který chce získat údolí Rashomon pod svou nadvládu a využít lidi i zdroje. Vy tomu musíte zabránit. Svého elitního válečníka můžete vést cestou tří odlišných stromů dovedností a vybrat si až 42 různých schopností, které vám pomohou v boji. Rozhodovat se budete také ohledně brnění a zbraní. K tomu budete využívat prostředí ve svůj prospěch. Důležitá bude rovněž taktika.

Takhle bylo Aragami 2 oznámeno