Včera večer proběhla další prezentace State of Play od Sony. Jak společnost dříve avizovala, zaměřila se na menší hry od různých externích studií.

Jako první jsme viděli bezplatnou multiplayerovou survival akci Deathverse: Let It Die. Jedná se o jakési pokračování několik let staré akce Let it Die. Na první pohled připomíná battle royale, ale slibuje originální zážitek, přinejmenším po stylistické a příběhové stránce. Hráči se zúčastní smrtící reality show s obrovskými finančními odměnami. Pomáhat vám bude Wilson, robotické zařízení, které se může stát zbraní a ochranným štítem.

Deathverse: Let It Die máme čekat na konzolích PlayStation 5 a PlayStation 4.

Fanoušci dobrodružství Bugsnax se mohou těšit na velké a bezplatné rozšíření nazvané Bugsnax: The Isle of Bigsnax. Premiéra pro PS5 a PS4 je naplánována na začátek příštího roku. Přídavek láká na objevení tajemné nové země plné přerostlých brouků, řešení nových úkolů a sbírání ozdob, kterými si vylepšíte svou chýši.

We Are OFK je příběh o členech hudební skupiny. Sledovat budeme vznik skupiny a její cestu na vrchol. To vše v podobě dobrodružné hry ve stylu interaktivního seriálu věnovaném lásce k hudbě a vyrovnání se s realitou Los Angeles. Vydání je v plánu na rok 2022 pro PS5 a PS4.

Hráči oceňovaná indie akční adventura Death's Door, která tak trochu odkazuje na The Legend of Zelda, vyjde 23. 11. na PlayStation 5 a PlayStation 4. Titul nabídne poutavé souboje, zajímavé environmentální hádanky a pohlcující svět. Naše recenze zde.

KartRider: Drift jsou bezplatné arkádové motokárové závody na principech série Mario Kart. Ve hře musíte využívat všechny možnosti mapy, abyste dosáhli očekávaného úspěchu. Vývojáři zdůrazňují, že hra není pay-to-win a Sony připomíná počet hráčů. Populární závodní sérii KartRider si zahrálo více než 300 milionů hráčů. Brzy si nový díl vyzkoušíme na PS5 a PS4.

Majitelé konzolí od Sony nebudou muset na The King of Fighters XV čekat tak dlouho. Vydání je sice naplánováno až na příští rok, ale na PS5 a PS4 se od 19. do 20. 11. bude konat veřejná beta, zahrne 8 bojovníků.

Z Five Nights at Freddy's Security Breach jsme viděli nové gameplay záběry, které potěší všechny fanoušky. Už jen z důvodu data vydání, stanoveno je na 16. 12. 2021 pro PlayStation 5, PlayStation 4 a PC. Nejnovější díl hororu se odehrává v nákupním centru Freddy Fazbear’s Mega Pizza Plex a hlavním hrdinou příběhu je chlápek jménem Gregory, jenž bude čelit čtveřici krvelačných robotů.

PlayStation Plus na listopad má potvrzenou první hru. First Class Trouble je asymetrická online hra ve stylu Among Us, odehrává se na luxusní vesmírné lodi. Hráči se musí utkat s ostatními hráči – jednoho sezení se účastní šest odvážlivců, ale dva z nich jsou „nezbední Personoidi“. Jejich úkolem je zabránit obyvatelům v útěku.

Zajímavé je, že dříve uniklý seznam her pro listopadovou nabídku PS Plus zmiňoval First Class Trouble pro PS5 a PS4. Zdá se, že insideři opět nezklamali. Podle nich máme dále očekávat Knockout City, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning a The Walking Dead: Saints & Sinners pro PlayStation VR.

Star Ocean The Divine Force je nový díl známé JRPG série od Tri Ace, autorů Radiata Stories, Final Fantasy XIII-2 nebo Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Obecnie. Příběh bude tentokrát kombinovat prvky fantasy a sci-fi, nabídne množství rozmanitých hratelných postav, vedlejší příběhy a jedinečný bojový systém. K vydání dojde v roce 2022.

Na samém závěru State of Play tu máme Little Devil Inside od studia Neostream. To slibuje plnohodnotný příběh s rozsáhlou hlavní zápletkou a mnoha misemi, současně vás hra bude vybízet k průzkumu světa. Hrát budete za dobrodruha, jenž se zaplete do příběhu, který ho zavede na cestu kolem světa. K vydání by mělo dojít v roce 2022 pro PS5 a PS4.