Zajímavá půlhodina. Tak lze shrnout dnešní State of Play od Sony. Společnost se vytasila s představením Resident Evil 4 remaku. K tomu přidala překvapení v podobě PC verze Marvel’s Spider-Man Remastered, první plnohodnotný trailer na horor The Callisto Protocol  a vše zakončila hrami pro PlayStation VR2.

RESIDENT EVIL 4 REMAKE

Úplně první hrou dnešního State of Play je oznámení předělávky čtvrtého dílu Resident Evil. Není se čemu divit, když předešlé remaky byly úspěšné po komerční stránce.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. 3. 2023. Capcom také připravuje nějaký obsah z Resident Evil pro PlayStation VR2.

Více informací zde.

HORIZON CALL OF THE MOUNTAIN A VELKÁ AKTUALIZACE

Po půl roce od oznámení se ke slovu hlásí Horizon Call of the Mountain, jedna z exkluzivit pro PlayStation VR2. Studia Firesprite a Guerrilla Games připravují zcela nové dobrodružství ve světě Horizon.

Příběh bude vyprávěn očima zcela nové postavy, přičemž se cestou setkáš i s Aloy a dalšími známými tvářemi a novými postavami.

Pro Horizon Forbidden West navíc dnes vychází velká aktualizace. Ta obsahuje New Game +, Ultra Hard Mode a mnoho dalšího.

Marvel’s Spider-Man Remastered  NA PC

Překvapení, na State of Play byla oznámena PC verze Marvel’s Spider-Man Remastered. Příznivci hraní na počítači si budou moci akční adventuru v remasterované podobě i s dodatečným balíčkem The City That Never Sleeps užít už 12. 8. letošního roku. Hra bude dostupná na Steamu a Epic Games Store.

Během podzimu bude následovat PC verze Marvel’s Spider-Man: Miles Morales.

Více informací zde.

STRAY

Netradiční dobrodružná hra Stray má datum vydání. Za toulavou kočku si zahrajeme 19. 7. letošního roku na PlayStationu 5, PlayStationu 4 a PC.

PS5 a PS4 verze budou zdarma pro předplatitele PS Plus Extra a Premium, a to už v den vydání.

„Ztracená, osamělá a od rodiny odloučená kočka musí rozplést starou záhadu, aby unikla z dávno zapomenutého kyberměsta a našla cestu domů,“ dodává tisková zpráva.

The Callisto Protocol

Je tady plnohodnotný dvouminutový gameplay trailer z hororu The Callisto Protocol od bývalého tvůrce Dead Space. Titul dorazí 2. 12. letošního roku nejen na PS4 a PS5, ale také na PC, Xbox Series X/S a Xbox One.

Více informací zde.

Final Fantasy XVI

Během léta 2023 vyjde Final Fantasy XVI pro PlayStation 5.

STREET FIGHTER 6

Informace najdete zde.

PLAYSTATION VR2 HRY

Datum vydání headsetu PlayStation VR2 zatím neznáme. Místo toho ale tady máme přehlídku dalších her, které se pro něj chystají.

RESIDENT EVIL VILLAGE

Celá příběhová kampaň akčního hororu Resident Evil Village bude hratelná ve virtuální realitě s headsetem PlayStation VR2.

THE WALKING DEAD: SAINTS AND SINNERS CHAPTER 2

Koncem letošního roku pro PS VR vyjde The Walking Dead: Saints and Sinners Chapter 2. Střílečka se zombíky je ve vývoji také pro PS VR2.

NO MAN'S SKY

Ve vývoji je také No Man's Sky pro PS VR2.

TUNIC

Rollerdrome

Eternights

SEASON: A LETTER TO THE FUTURE