Francouzská společnost Ubisoft se u nadcházejícího remaku Trackmania Nations rozhodla pro zajímavé rozdělení herního zážitku. Základ těchto počítačových závodů bude zdarma, včetně singleplayeru i multiplayeru. Dostanete přístup k 25 tratím a multiplayeru. Součástí je i singleplayerová kampaň. Dokonce během hraní budete získávat medaile a můžete si zajezdit na tratích, které vytvořil někdo jiný, vyzkoušet si editor a zúčastnit se oficiálních soutěží.

Pro fanoušky jsou připraveny dva stupně předplatného, které jim umožní být součástí komunity. První předplatné se jmenuje Standard Access a za 9,99 euro ročně (cca 270 Kč) garantuje plný přístup k editoru tratí a serverům pro hodnocené mapy. Hráči s tímto předplatným se mohou účastnit každodenních soutěží.

Club Access za 29,99 euro ročně (nebo 59,99 euro na tři roky – 810 Kč nebo 1620 Kč) zahrnuje obsah ze Standard Access a rozšiřuje ho o možnost vytvářet kluby, případně se k nějakému připojit a dostat se k exkluzivnímu obsahu v podobě skinů, speciální kampaně, tréninkové dráhy nebo organizovat vlastní soutěže. Hráči s Club Access mohou rovněž soutěžit v Open Grand League Ubisoft Nadeo a pokusit se kvalifikovat do Grand League Trackmania.

„Trackmania je univerzální závodní hra a díky třem úrovním předplatného se snažíme přizpůsobit preferencím každého hráče. Bezplatný Starter Access je ideální pro nové hráče. Standard a Club Access budou vhodné pro komunitu, která využije naše nástroje pro tvorbu a sdílení obsahu,“ uvedl Ubisoft.

Nová Trackmania vyjde 1. července letošního roku na PC přes Uplay a Epic Games Store.