Není to tak dávno, co tvůrci RPG Starfield ze studia Bethesda Game Studios odhalili několik konkrétních lokací, které při hraní budeme moci navštívit. Nově tvůrci ságy The Elder Scrolls a novějších titulů ze série Fallout poodhalují celkové zasazení hry, kterým je oblast vesmíru zvaná Settled Systems, v překladu Obývané soustavy.

Emil Pagliarulo, ředitel designu z Bethesdy Game Studios, v novém vývojářském deníku bohatém na dosud neviděné koncepty z vývoje hovoří o tom, že se Starfield odehrává v relativně malé části Mléčné dráhy. Ta sahá od naší sluneční soustavy po oblast vzdálenou přibližně 50 světelných let a právě zde najdeme Settled Systems.

Starfield je zasazen do roku 2330, přičemž o 20 let dříve se United Colonies a Freestar Collective, dvě největší frakce, které pochází z oblasti Settled Systems, pustily do krvavé války kolonií (Colony War). Během událostí hry mezi nimi panuje křehký mír, což však nic nemění na tom, že Settled Systems nelze považovat za příliš bezpečnou lokaci. Najdeme zde totiž řadu lidských hrozeb, například žoldáky ze skupiny Ecliptic, piráty z Crimson Fleet, násilné Spacery nebo náboženské fanatiky uctívající House Va'ruun. Nejspíš až při hraní zjistíme, co přesně se pod těmito názvy skrývá.

My jako hráči se ve Starfieldu staneme novými členy frakce Constellation, která má za cíl odhalit záhady galaxie. Díky tomu dostaneme víc než dost příležitostí prozkoumat nejzazší kouty Settled Systems a třeba se v nich i trochu zabydlet.

Starfield vyjde 11. listopadu/novembra 2022 ve verzi pro PC a Xbox Series X|S. Hra bude ode dne vydání součástí nabídky Game Passu.