Starfield se pravděpodobně dočká fyzické sběratelské edice. S ohledem na to, že se tohle vesmírné RPG od tvůrců sérií The Elder Scrolls a Fallout řadí k nejočekávanějším hrám letošního roku, tak to není nic překvapivého. I když Bethesda v poslední době na fanoušky v tomhle směru prdí, sběratelskou edici měly jen hry přímo od Bethesdy Game Studios a ne od dalších studií v rámci Bethesdy.

Jonny Roses, bývalý senior komunitní manažer Bethesdy, na Twitteru prozradil, že Starfield vyjde i ve sběratelské edici, přitom nemá jít pouze o digitální vydání. Podrobnosti ale neprozradil.

Brzy má proběhnout slibovaná prezentace věnovaná čistě Starfieldu. Tam by mohla být sběratelská edice představena. Hra samotná se nadále očekává v první polovině tohoto roku, neoficiálně se mluví o červnu ve verzích pro Xbox Series X/S a PC, včetně předplatného Game Pass.

Potěšeni budou také hráči, co se těší na Lies of P. Společnost Neowiz se spojila s Firestone Games, aby vyrobila a distribuovala fyzické verze tohoto akčního hardcore RPG.

Fyzické verze, jejichž vydání je naplánováno na srpen společně s digitálními verzemi a Game Pass, budou dostupné pro PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Digitálně tak zůstane pouze PC verze.

„Jsme potěšeni, že se nám podařilo navázat spolupráci se společností Neowiz a vydat fyzickou verzi hry Lies of P na západních trzích ještě letos. Jelikož se jedná o jednu z nejočekávanějších her roku 2023, nemůžeme se dočkat, až hráči vstoupí do tohoto hluboce temného zpracování klasického příběhu a zažijí dobrodružství, které na ně čeká,“ uvedla Sarah Hoeksma, marketingová ředitelka Fireshine Games.

Hra Lies of P je inspirována známým příběhem o Pinocchiovi a jedná se o akční souls-like zasazený do temného světa Belle Époque. V roli loutky P se hráči musí proplétat ulicemi zničeného města Krat, vyrábět zbraně z materiálů nalezených ve světě a komunikovat se zbývající hrstkou lidí, kterým se podařilo v této pekelné krajině přežít.

Zajímavostí je morální systém. Čím více lží řeknete, tím více se loutka stane člověkem, se všemi výhodami i nevýhodami, které z toho plynou.