Zase je v tom hokej. Pete Hines, viceprezident Bethesdy pro globální marketing, dal majitelům konzole PlayStation 5 naději, aby o necelých 24 hodin později korigoval své prohlášení.

Během streamu v rámci Gamescomu prohlásil Hines jednu důležitou věc. Akvizice Bethesdy společností Microsoft neznamená, že v budoucnu na PlayStation nevyjde žádná další jejich hra. Poté se věnoval Starfieldu, který byl oznámen jako exkluzivita pro Xbox Series X/S (a PC).

„Nevím, jestli bych zašel tak daleko, abych řekl, že si ji na PlayStationu nezahrajete. Ale na to teď opět neznám odpověď,“ uvedl Hines. Někteří si jeho slova vynaložili jako náznak, že Starfield nebudou exkluzivitou navždy.

Pokud jste byli mezi nimi, tak smolíček. Nové vesmírné RPG od Bethesdy není časovou exkluzivitou Xboxu. To samé se týká také The Elder Scrolls 6 a pravděpodobně i dalších projektů od Bethesdy, což dává smysl.

Aby toho nebylo málo, Hines musel vysvětlovat i své další příspěvky na Twitteru. Nejprve totiž prohlásil, že Starfield bude při uvedení na trh exkluzivně pro Xbox Series X/S, PC a Xbox Game Pass. To mohlo pro mnohé naznačovat pozdější vydání pro PS5, ale nic takového podle svých slov Hines nenavrhoval. Aby v tom bylo jasno, tak exkluzivitu potvrdil i Aaron Greenberg, který se v Xbox zabývá marketingem. I on připravoval zmíněný stream a poznamenal, že příště musí svá vyjádření vybírat pečlivěji.