Už dlouho je poměrně jasné, že kooperativní akce Redfall od tvůrců Dishonored a Prey ze studia Arkane nestihne avizovaný termín vydání letos v létě. Přestože byla totiž hra oznámena před rokem během výstavy E3, od té doby jsme o ní mnoho neslyšeli. Jen málokdo ale nejspíš čekal, že střílečka s upíry bude nakonec odložena až na rok 2023. A už vůbec se nedalo předpokládat, že ji bude následovat vesmírné RPG Starfield od Bethesdy Game Studios.

Přesně to se ale stalo. Společnost Bethesda na sociálních sítích oznámila, že Starfield i Redfall dorazí až během první poloviny roku 2023. Důvod odkladu je pak tradiční, tvůrčí celky potřebují více času na řádné dodělání a vypilování obou her.

Je každopádně zajímavé, že alespoň v případě Starfieldu nebylo určeno nové konkrétní datum vydání. Ve stejnou dobu, kdy byl oznámen Redfall od Arkane Studios, tvůrci ságy The Elder Scrolls a novějších Falloutů odhalili v souvislosti se Starfieldem půvabné datum vydání 11. 11. 2022. A díky různým rozhovorům a propagačním materiálům se zdálo, že vývojáři pod vedením Todda Howarda věří, že tento termín stihnou. Očividně se něco změnilo.

Dá se předpokládat, že jak Starfield, tak Redfall uvidíme během akce Xbox & Bethesda Games Showcase, která začne 12. 6. 2022 v 19:00 našeho času. Snad si Bethesda podobně jako v předešlých letech pozve publikum, které bude jásat i v případě, že v budově vypukne požár. Nějak se přece ta hořkost zklamání mnoha fanoušků z tak náhlého odkladu musí zakrýt.