MMORPG Star Wars: The Old Republic možná v poslední době není tolik v záři reflektorů jako kdysi, ale to ještě neznamená, že se mu nedaří. Právě naopak, online svět od BioWare stále žije a prosperuje. A tak dodnes představuje vzácný případ Star Wars projektu, který nespadá do stávajícího kánonu a přesto je dále rozšiřován a obohacován o nové příběhy. Jeden takový příběh nabídne také další expanze.

Přečtěte si také: Znovu se hovoří o remaku Star Wars: Knights of the Old Republic

Na konci tohoto roku oslaví The Old Republic 10. narozeniny, jelikož k ostrému startu hry došlo 20. 12. 2011. Při této příležitosti tvůrci vydají expanzi nazvanou Legacy of the Sith, která bude tradičně zdarma pro předplatitele. Těšit se můžeme například na odhalení nových záhad, které souvisí s neznámým plánem Dartha Malguse, prominentní figury herního světa, kterou známe již od vydání tohoto MMORPG, z prvních tří cinematic trailerů (Deceived, Hope, Return) nebo z knihy Star Wars: The Old Republic: Deceived of Paula S. Kempa.

Nové rozšíření nás zavede na vodní planetu Manaan, kterou si můžete pamatovat už z prvního dílu RPG Star Wars: Knights of the Old Republic od BioWare. Na Manaanu budou hráči bojovat v rámci oddělených republikových a imperiálních příběhů, a pokud příslušnou dějovou linii dokončíte, získáte pro vaši stranu novou operační základnu. Mezi důležité lokality Legacy of the Sith patří také planeta Elom, na níž lze odehrát příběh o Malgusovi a jeho lovu na artefakty buď o samotě, nebo v rámci multiplayerového Flashpointu. R-4 Anomaly Operation pak nabídne možnost postavit se sithskému kultu, který získává technologie z prastaré zbraně hrozivé síly.

Novinkou jsou také soubojové styly (Combat Styles), které přinesou oddělení vašeho herního stylu od příběhu třídy (Class Story) a rozvolnění možností pokročilých tříd (Advanced Class). Změny nejsou tak benevolentní, aby vám dovolily být republikovým vojákem, který bude kolem sebe máchat světelným mečem, ale jinak není problém kupříkladu v jeho roli využívat odstřelovací pušku nebo mít jako Sith Inquisitor světelný meč v každé ruce. Dosud byly tyto styly a volby používaných zbraní svázané se zvolenou herní třídou. Dokonce by neměl být problém používat schopnosti Temné strany Síly, i když je hráč příslušníkem řádu Jedi.

Dalším novým herním prvkem, který do hry dorazí s expanzí Legacy of the Sith, jsou loadouty, tedy sady vybavení a herních stylů, které si můžete předem připravit a následně měnit pouhým kliknutím. Ke změnám dojde také v oblasti tvorby postavy, inventáře nebo uživatelského rozhraní, a to jak při vydání expanze, tak v následujících měsících. Ty slibují také pravidelné rozšiřování příběhu, další změny uživatelského rozhraní, předělání PvP systému, nové lokace, další Flashpoint nebo vylepšení v oblasti herních technologií a grafiky.

Počítá se také s pokračujícími sezónami, přičemž sezóna, která odstartuje s vydáním expanze Legacy of the Sith, se zaměří na podsvětí, což naznačuje už jen její název Shadows of the Underworld. Velkým lákadlem má být v tomto případě Duros jménem Fen Zeil, který je vůbec prvním duroským společníkem, jehož lze ve hře získat.

Star Wars: The Old Republic: Legacy of the Sith vyjde na konci roku 2021 na PC.