Dobré ráno. Příběhový mód Red Dead Redemption 2 samostatně v prodeji. Aktualizace pro Assassin's Creed Valhalla a Immortals: Fenyx Rising. Podpora DLSS pro další hry. Herci Grand Theft Auto V si zahráli ikonickou scénu.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Tvůrci chystané Star Wars hry od Ubisoftu ze studia Massive Entertainment vypsali nové pracovní pozice. Ty naznačují, že s příběhově zaměřeným titulem v otevřeném světě cílí na žánr akčních adventur nebo RPG či lineární i nelineární vyprávění příběhu. Požadována je také zkušenost s vývojem systému postupu a vyvážení hry. Že by nás přeci jen čekalo něco na způsob The Division?

- Na Microsoft Store se začal prodávat Red Dead Redemption 2: Story Mode. Po multiplayerové části začal Rockstar Games zvlášť prodávat i tu příběhovou. Story Mode si zájemci mohou koupit za 1049 Kč. Red Dead Online se prodává za 137,25 Kč a vše dohromady ve standardní edici za 1599 Kč.

Přečtěte si také: Rok odkladů, ženská hrdinka v GTA 6, boj s cheatery

- Bethesda odložila event Gates of Oblivion, který se měl věnovat nové kapitole The Elder Scrolls Online. Naplánován byl na 21. 1., ale z důvodu inauguračního dne Joea Bidena (o den dříve) se celá událost posouvá na 26. 1. Ptáte se, proč se to týká i nás? Většina vývojářů hry žije a pracuje poblíž Washingtonu D.C., kde probíhají nepokoje.

- Psychologický horor The Medium od Bloober Team se nám připomíná v povedeném filmovém traileru. Jeho scénáristou a výkonným producentem byl Tomasz Bagiński a režisérem zase Paweł Maślona, ​​jehož filmové počiny zahrnují film Panic Attack. Hra vyjde 28. 1. 2021 na PC a Xbox Series X/S. Bude součástí předplatného Xbox Game Pass.

- Včera pro Assassin's Creed Valhalla vyšla první masivní aktualizace, která opravuje spoustu chyb, vylepšuje úkoly a boj, stejně tak si posvítila na stabilitu a výkon na počítačích i konzolích.

- Včera také vyšla aktualizace 1.1.0 pro Immortals: Fenyx Rising. Ta kromě oprav připravuje hru na nadcházející dodatečný balíček A New God. Ten by měl být dostupný od 21. 1. 2021. Součástí patche je také podpora pro hmatovou zpětnou vazbu ovladače DualSense na PlayStationu 5.

- Epic Games Store rozdává střílečku Star Wars: Battlefront II v Celebration Edition. Hru, která obsahuje singleplayer a multiplayer, si můžete na účet přidat do 21. 1. 2021. Dalším titulem zdarma bude Galactic Civilizations III.

Přečtěte si také: Indiana Jones nás může zavést do Říma v roce 1937

- Nvidia zveřejnila seznam her, které budou brzy obohaceny o podporu DLSS a ray-tracing. O podporu DLSS budou brzy vylepšeny Call of Duty: Warzone, střílečka Outriders, strategie Iron Conflict, tahovka Edge of Eternity, horory The Medium a Five Nights at Freddy's: Security Breach a plošinovka FIST: Forged in Shadow Torch. Na ray-tracing se můžete těšit ve Five Nights at Freddy's: Security Breach.

- Předplatitelé Xbox Live Gold si na Xboxu One v průběhu víkendu mohou zdarma zahrát plošinovku Yooka-Laylee, Dragon Ball FighterZ a vesmírné souboje Star Wars Squadrons.

- Nintendo znovu odložilo otevření prvního zábavního parku v tématu japonské společnosti. K otevření Super Nintendo World dojde nejdříve 7. 2. 2021 - vše ale záleží na situaci kolem koronaviru, respektive výjimečné situaci ve městě Ósaka.

Přečtěte si také: CD Projekt RED přibližuje svůj závazek ke kvalitě, oprava Cyberpunku 2077 je prioritou

- Společnost Sony Corporation of America představila novou dceřinou společnost s názvem Sony Immersive Music Studios. Jejím záměrem je rozvoj pohlcujících hudebních zážitků pomocí kreativity a technologie. Divizi vede veterán digitální zábavy Brad Spahr.

- Herci Gerald „Slink“ Johnson a Shawn Fonteno se znovu vžili do Lamara a Franklina a přehráli si scénu z Grand Theft Auto V. Připomenuli si tak práci, kterou v režii Rockstar Games dělali před více než sedmi lety. Video se stalo hitem YouTube.