O pořádnou hru na motivy Star Wars univerza se herní společnosti pokoušejí už pěkně dlouho. Star Wars: Battlefront 1, 2 nebo Star Wars Jedi: Fallen Order jsou dobré kousky, ale na klasiku prostě nic nemá. Na svých mobilních zařízeních si v nejbližší době budete moci zahrát Star Wars: Knights of the Old Republic 2.

Sithští lordi dostali rytíře Jedi na pokraj vyhlazení a Stará republika je na pokraji zničení. Vypadá to, že Sithy už nedokáže nikdo zastavit. Na scéně se ale objevuje osamělý rytíř Jedi, který se snaží obnovit své propojení se Sílou. On, tedy vlastně my, se můžeme stát zachránci Staré republiky nebo podlehnout volání temné strany Síly.

Kromě toho, že si v průběhu hraní budete moci zvolit cestu temné či světlé strany Síly, můžete si být jisti, že vaše jednotlivá rozhodnutí budou mít značný dopad na herní události. Také můžete očekávat kompletní předělání ovládání, které bylo optimalizováno pro mobilní hraní.

Mobilní verze se stává skutečností díky studiu Aspyr a Lucasfilm, na něž fanoušci už delší dobu naléhali a prosili o dostání jejich oblíbeného RPG ze světa Star Wars na mobilní zařízení. Prosby byly nakonec vyslyšeny a Elizabeth Howard z Aspyr se k tomu vyjádřila takto: „Fanoušci se na mobilní verzi Star Wars: Knights of the Old Republic ptali už pěkně dlouho a jsme nadšení, že ji k nim konečně můžeme dostat. Jsme hrdí, že můžeme pokračovat v práci s Lucasfilm.“

Star Wars: Knights of the Old Republic 2 dorazí už 18. prosince/decembra na iPhony, iPady a zařízení s operačním systémem Android. Hru bude možné pořídit na AppStore či Google Play za 14,99 euro, což je nějakých 400 Kč.