V tuto chvíli ještě oficiálně nevíme, kdy vyjde Star Wars Jedi: Survivor od Respawnu a EA. Na základě různých indicií a úniků se ale dosud počítalo s vydáním někdy během března/marca či dubna/apríla příštího roku, přičemž bychom neměli zapomínat ani na doprovodnou knihu Star Wars Jedi: Battle Scars, která se na pultech zahraničních obchodů objeví 7. 3.

Jak se nyní zdá, možnost a) je přece jenom správná. Na Steamu se během odpoledne krátce objevilo datum 16. března/marca 2023, které přišlo spolu s drobnou vizuální aktualizací produktové stránky hry. A i když bylo datum zanedlouho zase odstraněno, někteří uživatelé Steamu byli dostatečně všímaví, aby jej zaznamenali. Na celý incident upozornil například britský Eurogamer.

Vypadá to tedy, že na herní pokračování příběhu Jedie Cala Kestise a posádky lodi Stinger Mantis nebudeme muset čekat příliš dlouho. S konečnou platností se datum vydání a další detaily dozvíme během letošních The Game Awards, které začínají tento pátek ve 2:00 v noci našeho času.

Na Steamu se objevily také detaily o bonusu za předobjednávku a Deluxe edici. Každý, kdo si Star Wars Jedi: Survivor předobjedná, získá kosmetické předměty inspirované sérií Obi-Wan Kenobi, konkrétně oblek, rukojeť světelného meče a blasteru. Takže nyní už nemůže být pochyb o tom, zda budeme moci při hraní i střílet.

Deluxe edice nabídne hned dvě sady kosmetických předmětů. Balíček The Galactic Hero Cosmetic Pack je inspirovaný postavou Hana Sola a zahrnuje příslušný oblek, tematický skin droida BD-1 a ikonický blaster DL-44. The New Hero Cosmetic Pack zase nabídne žlutou bundu Luka Skywalkera, skin BD-1 ve stylu R2-D2 a rukojeť světelného meče inspirovanou Lukovým mečem.