Jak jsme před pár týdny spekulovali při úniku jména Star Wars Jedi: Survivor, první skutečně oficiální informace o nové hře přišly během právě probíhající akce Star Wars Celebration. A jak jsme se právě neoficiální cestou nedávno dozvěděli, pokračování úspěšného Star Wars Jedi: Fallen Order vyměňuje svůj podtitul za jméno Survivor.

To je prozrazeno prostřednictvím oficiálního minutu a půl dlouhého teaseru. Ten znalým i neznalým samozřejmě potvrzuje návrat Jedie Cala Kestise coby hlavního hrdiny. Konkrétně se má hra odehrávat pět let po událostech prvního dílu, kdy musí Cal, jeho věrný droid BD-1 a zbytek posádky lodi Stinger Mantis přežít ve světě, v němž má Impérium zase o něco větší postavení. Čekat tedy máme velmi temné zasazení, které vyžaduje kontakt hrdinů i s jistými nekalými živly.

V teaseru si lze všimnout rovněž havarované lodi Stinger Mantis, díky níž jsme létali mezi planetami v prvním díle, nebo záhadné postavy v bactové léčivé nádrži. Může být právě tato postava přeživším z názvu hry? A o co jde pau'anskému imperiálnímu senátorovi, který ke Calovi promlouvá napříč teaserem, nebo jakémusi nepříteli s červeným světelným mečem? Více detailů ale zatím nevíme s výjimkou toho, že se máme hry dočkat příští rok.

Star Wars Jedi: Survivor se podívá na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S. EA o konzolích staré generace mlčí. Novinář Jeff Grubb, který poprvé přišel s tím, že se bude hra jmenovat Survivor, ale dříve zmínil, že by měla vynechat konzole staré generace, takže je to dost pravděpodobné.

Šéf vývoje Stig Asmussen navíc v rozhovoru pro web StarWars.com prozradil, že nás tentokrát čeká podpora ray tracingu a osvětlení v reálném čase. Vývojáři hodlají využít i SSD úložiště nových konzolí pro zlepšení nebo dokonce eliminaci loadingů a počítá se také s podporou haptických prvků ovladače PlayStationu 5. To rozhodně nezní jako plán na zahrnutí konzolí staré generace do vývoje chystaného titulu.

Větší představení hry pak dost možná proběhne už příští měsíc v průběhu typického E3 období.