Pokud jde o marketing spojený s chystanou akční adventurou Star Wars Jedi: Survivor od studia Respawn Entertainment, vydavatel Electronic Arts za sebe v poslední době nechal mluvit především server IGN, který se postaral o rozsáhlé pokrytí plnohodnotného pokračování hitu Star Wars Jedi: Fallen Order z roku 2019. Teď tu ale máme oficiální příběhový trailer, jehož prostřednictvím nám sami tvůrci připomínají, co nás už za několik týdnů čeká.

Příběhový trailer v první řadě splňuje přání fanoušků, kteří chtěli vědět, jestli se kromě hlavního hrdiny Cala Kestise, věrného droida BD-1 a Calovy mentorky Cere Jundy vrátí i přeživší z Dathomiru Merrin a pilot Greez Dritus. Ve hře samozřejmě nikdo z posádky lodi Stinger Mantis chybět nebude, jen všichni prošli určitými vizuálními změnami.

Dojde ale i na nové postavy, třeba na žoldáka jménem Bode Akuna, jenž si měl v minulosti projít něčím podobným jako Cal. Z dřívějška už také víme, že nám bude Bode pomáhat při boji. A nový trailer potvrzuje, že pomocnou ruku při likvidaci imperiálních stormtrooperů a další havěti podá také Merrin. Aby toho nebylo málo, letmý záběr videa potvrzuje spojitost jedné z nových postav s obdobím vrcholné Republiky, které se datuje do doby několika set let před událostmi filmové ságy Skywalkerů a která je aktuálně doménou knih a komiksů.

Čerstvá upoutávka poodhaluje i planety, které Star Wars Jedi: Survivor nabídne. V určitých záběrech lze vidět třeba exteriéry vzdáleně připomínající zapadlou planetu Batuu, zasazení zábavního parku Star Wars: Galaxy's Edge. Pravděpodobně ale půjde o různé části nové planety Koboh, na níž zavítáme už v úvodu hry. Koboh má být jakési herní centrum, do něhož se budeme při hraní častěji vracet a v němž se má odehrávat značná část příběhu.

Na jednu starou známou planetu ale zjevně dojde s naprostou jistotou, a to na Coruscant. Zatímco seriálový Mandalorian nám nedávno nabídl pohled na ikonickou ekumenopoli, jež se nám naplno představila v roce 1999 zásluhou filmu Star Wars: Skrytá hrozba, v době po pádu Impéria, nový příběh Jedie Cala Kestise očividně hodlá ukázat, jak vypadá v éře největšího rozmachu režimu císaře Palpatina.

Novinka Respawnu pak dost možná potěší i příznivce stíhaček z předaleké galaxie. V jednom záběru traileru je totiž letmo k vidění vzdušná bitva, které se účastní nejen imperiální stíhačky TIE, ale i supí droidi Obchodní federace známí z filmových prequelů nebo animovaného seriálu Star Wars: Klonové války. Pozorní fanoušci si mohou všimnout také stíhačky vyvolávající diskuze, zda jde o Z-95 nebo slavnější X-Wing, jež se stala ikonou díky povstaleckým pilotům aktivním v galaktické občanské válce, která formálně začíná několik let po událostech hry.

Star Wars Jedi: Survivor vychází 28. dubna/apríla tohoto roku ve verzi pro PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5.