Je to už více než rok, co došlo na vydání singleplayerové akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order od studia Respawn Etertainment, dost možná nejlepší Star Wars hry od EA a bezpochyby jedné z nejlepších Star Wars her za dlouhá léta. Vydání sice nenásledoval žádný placený dodatečný obsah, před rokem jsme se však na oficiální Star Wars den, který vždy připadá na 4. května/mája, dočkali obsáhlého bezplatného přídavku. Ten přidal režim New Game+, s ním spojený inkvizitorský skin pro hlavního hrdinu Cala Kestise a speciální herní mód založený na arénách. Letos v lednu jsme tu pak měli aktualizaci, která zlepšila výkon při hraní na PS5 a Xboxu Series X|S.

Letošní oficiální Star Wars den je již za rohem a tentokrát to nevypadá, že by došlo na vydání bezplatného obsahu jako loni. Místo toho tu máme v menším předstihu něco, co opět souvisí s novými konzolemi. V rámci přehledu všech možných slevových akcí a nabídek spojených se Star Wars hrami, který se objevil na webu StarWars.com, totiž došlo na oficiální oznámení next-gen verze Star Wars Jedi: Fallen Order.

Přečtěte si také: Znovu se hovoří o remaku Star Wars: Knights of the Old Republic

Samostatné vydání Fallen Orderu ve verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S dorazí letos v létě, přičemž slibuje řadu technických vylepšení. A to je zhruba všechno, co v tuto chvíli víme. Další detaily se máme dozvědět brzy, dobrá zpráva však je, že upgrade na next-gen verzi bude k dostání zdarma každému, kdo hru vlastní na PS4 a Xboxu One. V tuto chvíli přitom nejsou k dispozici žádné informace nasvědčující tomu, že by studio Respawn Entertainment jakkoliv sáhlo na PC verzi, takže raději počítejte s tím, že ať budou vylepšení jakákoliv, next-gen verze bude vizuálně a technicky srovnatelná s maximálním nastavením hry na PC.

Pokud máte raději létání než máchání světelným mečem, můžete začít vyhlížet nové kosmetické předměty ve Star Wars: Squadrons, jež budou k dispozici od 4. 5. Jak už víme z dřívějška, s výjimkou kosmetických odměn spojených s nadcházejícími sezónami půjde o vůbec poslední nový obsah, kterého se hra dočká, přičemž promo obrázek nasvědčuje, že bude možné výměnou za Glory měnu odemknout skiny A-Wingu a TIE Interceptoru a ozdoby kokpitu v podobě jílců světelných mečů patřících Lukovi Skywalkerovi a Darthu Vaderovi.

Na hráče MMORPG Star Wars: The Old Republic pak čeká možnost v souvislosti s oficiálním Star Wars dnem zdarma získat mini-peta v podobě astromecha, jehož vzhled je inspirovaný chystaným animovaným seriálem Star Wars: The Bad Batch. I ten odstartuje 4. 5., a to na streamovací službě Disney+. A když už je řeč o období Staré republiky, kdo ví, třeba se ten den dočkáme také oficiálního odhalení remaku Star Wars: Knights of the Old Republic, o němž se v poslední době čím dál častěji spekuluje.