Spekulace se zase jednou potvrdily. Není to tak dávno, co se objevily neověřené informace, že k vydání akční hry Star Wars Jedi: Fallen Order ve verzi pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S dojde 11. 6., a nyní můžeme s jistotou prohlásit, že tyto informace byly pravdivé. Next-gen verze příběhu Jedie Cala Kestise totiž skutečně vychází právě dnes, shodou okolností ve stejný den, kdy má na streamovací platformě Disney+ premiéru nový díl animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch, v němž figuruje jistá planeta původně vytvořená právě pro Fallen Order.

Nadále také platí, že ti, kteří vlastní hru na PS4 nebo Xboxu One, se mohou těšit na bezplatný upgrade. Ostatní si mohou pořídit Star Wars Jedi: Fallen Order pro PS5 a Xbox Series X|S za cenu 39,99 amerických dolarů/dolarů, a to fyzicky i digitálně. Případně využít předplatné EA Play.

Přečtěte si také: Nejprodávanější Star Wars hrou v USA je Battlefront z roku 2015

Konečně také víme, co Fallen Order na next-gen konzolích nabízí. Tvůrci ze studia Respawn Entertainment se konkrétně zaměřili na vyšší rozlišení textur a objektů, podporu rozlišení 4K a HDR, lepší chod hry při 60 snímcích za sekundu a podstatně kratší načítání.

Společnost Electronic Arts, která Star Wars Jedi: Fallen Order vydává, zároveň oznámila, že si hru zahrálo již přes 20 milionů hráčů napříč všemi dosavadními platformami, které zahrnují PC, PS4 a Xbox One. O tom, že je Fallen Order úspěšným titulem nejen po kritické, ale i komerční stránce, a že singleplayer neznamená automaticky prodejní neúspěch, tak již nemůže být žádných pochyb. S ohledem na kvality hry nezbývá než studiu Respawn Entertainment takový úspěch přát.

Na tuto novinku byly znovu použity vlastní screenshoty autora článku, pořízené ve fotografickém režimu na PC.