Pokračování povedené akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order vynechá starou generaci konzolí a vyjde až v příštím roce pouze na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. S informací přišel novinář Jeff Grubb z webu VentureBeat.

Důvody vynechání PS4 a Xboxu One neznáme, lze ale předpokládat, že je to kvůli hardwarovému omezení. Vývojáři ze studia Respawn chtějí posunout zážitek a stará generace konzolí by jim v tom zbytečně svazovala ruce.

Grubb také tvrdí, že hra bude oznámena na Star Wars Celebration. Oslava Hvězdných válek se koná ve dnech od 26. do 29. 5. letošního roku. Podle zveřejněného programu ale hře nemá být věnován samostatný diskuzní panel.

Už dříve jsme v souvislosti s Electronic Arts slyšeli, že tenhle vydavatel začíná cílit na novou generaci konzolí. Potvrdit se to má u Need for Speed i Dragon Age. Jedinou oznámenou next-gen hrou od EA je zatím remake Dead Space, jenž vyjde někdy na začátku příštího roku.

STAR WARS UŽ NENÍ DOMÉNOU EA

V nadcházejících letech se fanoušci Star Wars mohou těšit na mnohem více her. Studio Respawn pracuje nejen na pokračování Star Wars Jedi: Fallen Order, ale také na nové first-person střílečce a strategické hře.

Do toho tady máme tvůrce The Division z Massive Entertainment, kteří v rámci Ubisoftu kutí open-world akci. Dále je tady Star Wars Eclipse od autorů Heavy Rain,Beyond: Two Souls a Detroit: Become Human z Quantic Dream a v neposlední řadě Amy Hennig. Bývalá scenáristka série Uncharted připravuje novou příběhovou akční adventuru. Titul zasazený do světa Star Wars nabídne originální příběh, který Hennig napíše, přičemž má jít o bohatý interaktivní zážitek.

Včera se navíc objevily spekulace, že Zenimax Online Studios (autoři Elder Scrolls Online) vyvíjejí masivně multiplayerové RPG založené na seriálu The Mandalorian.