Pokud jde o nadcházející hry ze světa Star Wars, stále se zdá, že nejblíž vydání se nachází Star Wars: Hunters, projekt společnosti Zynga, který se aktuálně nachází ve fázi testování a který vyjde příští rok ve verzi pro Nintendo Switch, iOS a Android. I proto jsme se dočkali nového gameplay traileru, v němž jasně vidíme, o čem hra je. A jak se zdá, rozhodně nehodlá zapírat fakt, že v jádru jde o počin určený primárně pro mobilní platformy.

Nutno podotknout, že když si odmyslíme, kolik forem mikrotransakcí a dalších nešvarů mobilních her se nejspíš na pozadí toho všeho skrývá, záběry nevypadají zle. Star Wars: Hunters zkrátka slibuje prostou multiplayerovou řežbu v aréně, v níž se střetne řada svérázných postav. Přesto se nelze dost dobře ubránit pocitu, že na PC nebo na ostatních konzolích by něco takového nejspíš moc dobře nefungovalo. Ale kdo ví, třeba nás budoucí snahy společnosti Zynga a studia NaturalMotion Games vyvedou z omylu, i když zatím o případném vydání na dalších platformách nepadlo ani slovo.

Na oficiálním webu Star Wars došlo každopádně i k představení několika postav, s nimiž se v Hunters setkáme. Patří mezi ně maskovaná a záhadná námezdní lovkyně Imara Vex, Wookiee jménem Grozz, který se ohání palicemi z droidích paží, droid J-3DI, jenž je přesvědčený, že je rytíř Jedi, nebo imperiál Sentinel s možností povolávat posily. Minimálně po vizuální stránce zaujme také Slingshot, v němž se kříží Ugnaught a droideka, temná válečnice Rieve s červeným světelným mečem, povstalecká hrdinka Zaina a dvojice bratrů Jawů, známá pod jménem Utooni. Kromě rozličných postav slibuje hra také mapy inspirované klasickými lokacemi světa Star Wars, například sněžnou planetu Hoth nebo lesní měsíc Endoru.

Plná verze Star Wars: Hunters vyjde v průběhu roku 2022 na Nintendo Switch, iOS a Android. Hra využívá model free-to-play.