Před týdnem jsme se dozvěděli, že mezi společnostmi, které připravují nové Star Wars hry, je i společnost Zynga. A nyní již víme, na čem přesně pracuje. V rámci nejnovějšího Nintento Directu totiž došlo k oznámení hry Star Wars: Hunters, která vyjde v průběhu letošního roku na Nintendo Switch, iOS a Android.

Jak se zdá, nakonec se nemusíme bát toho, že půjde pouze o klon FarmVille v prostředí z předaleké galaxie. Star Wars: Hunters namísto toho na oficiálním webu slibuje možnost účastnit se v týmech multiplayerových soubojů v arénách, a to v reálném čase, čímž už se projekt liší například od Star Wars: Galaxy of Heroes od EA, v němž jsou veškeré multiplayerové bitvy jednak tahové, jednak asynchronní. Počítá se také s cross-play, takže uživatelé Switche i mobilních zařízení mohou bojovat bok po boku i proti sobě.

Časově Hunters spadají do období po pádu galaktického Impéria, což znamená zhruba tu samou dobu, v níž se odehrává seriál The Mandalorian. Zatím anonymní mandalorianský válečník je přitom jednou z postav, které můžeme vidět v prvním teaseru. Dále se nám představil imperiální Stormtrooper, Wookiee, jenž jako by vypadl ze Star Wars: Battlefrontu 2, a kdosi s červeným světelným mečem. Pravděpodobně se jedná o jednoho z bývalých imperiálních Inkvizitorů nebo možná o některou z postav, mezi nimiž putoval meč s červenou čepelí v jednom intermezzu knižní trilogie Aftermath.

Celkově tvůrci slibují účast celé řady výrazných nových postav, mezi nimiž najdeme lovce odměn, hrdiny Povstání i bývalé imperiály, kteří se pustí do boje v místech inspirovaných ikonickými lokacemi Star Wars světa. „Star Wars: Hunters nachází inspiraci v klasických Star Wars příbězích a lokalitách, avšak disponuje vzhledem a pocitem, který je odlišný od čehokoliv, na čem jsme pracovali dříve. S potěšením představujeme tuhle divoce kreativní řadu postav našim fanouškům na konzoli Nintendo Switch, kde se mohou spojit se svými přáteli ve vzrušujících bitvách doma nebo na cestách," uvedl pro oficiální web Star Wars Douglas Reilly, vice prezident Lucasfilm Games.

Star Wars: Hunters pro Switch, iOS a Android, na němž kromě Zyngy pracuje studio NaturalMotion Games, bude free-to-play titulem, přičemž na Switchi nebude vyžadovat členství Nintendo Switch Online.