Chystaná primárně mobilní multiplayerová free-to-play hra Star Wars: Hunters od společnosti Zynga a studia NaturalMotion Games se zaměří na boj dvou týmů o čtyřech hráčích v arénách sledovaných nadšenými davy diváků. Proto nakonec dává docela smysl, že titul nabídne i v jistém směru sportovní aktivitu, kterou můžeme znát už z MMORPG Star Wars: The Old Republic z roku 2011 - herní mód Huttball.

Huttball je režim podobný klasickému módu Capture the Flag, v němž se dva týmy o osmi hráčích přetahují o míč ve snaze dostat ho do branky soupeře. A jak nově informuje server Gamespot, totéž nabídne také hra Star Wars: Hunters, byť v menším počtu účastníků. Jak už bylo koneckonců zmíněno výše, Hunters podporuje pouze týmy o čtyřech hráčích, ne osmi. Samozřejmostí je pak odlišné prostředí pro Huttball, ale jinak tvůrci slibují zábavný herní mód, který má být poctou Star Wars: The Old Republic i možností představit tuto aktivitu novému publiku.

Huttball ve Star Wars: Hunters má být vhodný pro nové hráče i veterány, kteří se s ním setkali již v MMORPG od EA a BioWare, a budou se ho moci zúčastnit všechny hratelné postavy, s nimiž se setkáme v ostatních herních módech. Vše samozřejmě také plně spadá do aktuálního kánonu Star Wars, a to zásluhou dějiště samotné hry. Tím je zbrusu nová planeta Vespaara na Vnějším okraji, kde dva zločinečtí šéfové vybudovali Arénu. V ní se soustředí operace spojené s hazardem a vyděláváním peněz, přičemž hráči budou hrát v zápasech slibujících největší odměny v celé galaxii.

Star Wars: Hunters vyjde v průběhu letošního roku na Nintendo Switch, iOS a Android.