Už řadu let je zvykem, že velkou část důležitých Star Wars her doprovází nebo doplňuje nějaký ten tištěný příběh. The Old Republic, The Force Unleashed, The Force Unleashed 2, Jedi: Fallen Order, Battlefront (2015), Battlefront 2 (2017), Republic Commando, Bounty Hunter, Galaxies, se všemi těmito tituly jsou spojené knihy pro dospělé, komiksy nebo novelizace. A tak by nás nemělo příliš překvapovat, že kniha doplní i chystanou free-to-play multiplayerovou hru Star Wars: Hunters od společnosti Zynga a studia NaturalMotion Games, která míří na mobilní zařízení a Nintendo Switch.

Na samém začátku listopadu/novembra, konkrétně 1. 11. 2022, se tak na pultech zahraničních obchodů objeví kniha Star Wars: Hunters: Battle for the Arena, jejímž autorem je Mark Oshiro. Od předešlých publikací spojených s videohrami ze světa Star Wars se přitom Battle for the Arena liší tím, že kniha je určena především dětským čtenářům ve věku 9 až 12 let. Vypovídá snad tento fakt i o věkovém zaměření samotné hry? Kdo ví.

Mark Oshiro každopádně hodlá na ploše 240 stran vyprávět příběh Rieve, válečnice citlivé k Síle, která patří mezi hratelné postavy Star Wars: Hunters. S Rieve, která ovládá světelný meč s rudou čepelí, přestože není Sith, zavítáme na stránkách knihy na planetu Vespaara. Na ní se nachází Arena, série bojišť, kde bojovníci známí jednoduše jako Hunteři zápasí před zraky nadšených davů diváků. Rieve je navíc sirotek z planety Corellia a disponuje schopnostmi, jež dokáže sotva ovládat, a tak musí v Aréně bojovat nejen se svými protivníky, ale také s nedostatkem sebedůvěry a s důsledky posttraumatické stresové poruchy.

Rieve je popisována jako antihrdinka a Mark Oshiro se při psaní knihy a definování jejího charakteru inspiroval u několika klasických postav ze světa Star Wars, mezi něž patří Lando Calrissian, Jango Fett nebo Asajj Ventres. Příběh Battle for the Arena však využívá i další hratelné postavy Star Wars: Hunters, včetně wookieeského válečníka Grozze, který se na bojišti ohání utrženými droidími pažemi, a napříč celou knihou najdeme také originální ilustrace jednotlivých postav.

Star Wars: Hunters vyjde v průběhu letošního roku na Nintendo Switch, iOS a Android.