Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Když společnost Lucasfilm odhalila multimediální projekt Star Wars: The High Republic, který později dostal oficiální český název Vrcholná Republika, mnohé weby zaměřené na filmy a popkulturu se na něj ihned vrhly v přesvědčení, že půjde o další směřování celé Star Wars ságy, díky němuž vzniknou nové filmy a další výrazné projekty. Nakonec je ale Vrcholná Republika přesně to, co její tvůrci původně oznámili - iniciativa spojená primárně se sérií knih a komiksů.

Přesto je The High Republic značný úspěch. Na začátku příštího roku vyjdou tituly spojené s třetí vlnou první fáze celé iniciativy, v plánu jsou ještě dvě další fáze a dosud vydané knihy se pravidelně umisťují v seznamu bestsellerů. I to je nejspíš důvod, proč Vrcholná Republika přece jen tu a tam překoná hranice knih a komiksů a objeví se v ostatních médiích se značkou Star Wars. Setkali jsme se s ní již ve VR projektu Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge pro Oculus Quest a bude dějištěm chystané série Star Wars: Acolyte, kterou uvidíme na streamovací službě Disney+. A jak se zdá, mohla by se kolem ní točit i nová Star Wars hra od tvůrců Heavy Rain a Detroit: Become Human ze studia Quantic Dream.

Nutno podotknout, že oficiálního oznámení Star Wars od Quantic Dream jsme se dosud nedočkali, v poslední době se ale o ní spekulovalo tak moc, že se nyní bere spíše jako veřejné tajemství. Nově navíc přišel Jeff Grubb ze serveru Venture Beat, který přidal další spekulace. Podle něj se bude hra jmenovat Star Wars: Eclipse a bude časově zasazená právě do éry Vrcholné Republiky, tedy do období pár set let před událostmi filmové ságy.

Pro tuto chvíli jde o čiré spekulace, a kdyby s nimi přišel třeba nějaký senzacechtivý YouTuber, dalo by se o nich úspěšně pochybovat. Grubb ale v minulosti nejednou přišel s informacemi, které se později potvrdily. Pravdou je, že v rámci universa Star Wars je období zhruba 200 let před událostmi filmů dost málo probádané. Příliš se mu nevěnovaly ani dnes už nekanonické knihy, komiksy nebo hry, které spadají do tzv. Legends kategorie, tudíž vznikly dříve, než Lucasfilm koupila společnost Disney. Proto by mohlo tvůrcům nabídnout dost prostoru na vlastní nápady, přestože určitá pravidla existují, například zdánlivá absence Sithů, protože jsou v této době považováni za vyhynulé. Nezbývá tedy než čekat na oficiální odhalení samotné hry.