Cesta ke slávě

Dodatek The sims 4 Cesta ke slávě, byl zpřístupněn pro všechny kdo si ho předobjednali 16. listopadu. Všichni kdo si počkali do páteční půlnoci, mohli začít stahovat a prozkoumávat nový svět celebrit a města inspirovaného Los Angeleským Hollywoodem

Del Sol Valley 

Do hry přibylo nové město které má dvě obyvatelné zóny se třemi pozemky a jedno centrum města Starlight boulevard s muzeem, parkem, dvěma kluby, z nichž jeden má i chodník slávy a posilovnou. Spodní část s názvem Mirage park je pro obyčejné simíky, nebo simíky, které výsluní teprve čeká a snaží se dostat do povědomí ostatních. V Mirage parku můžete narazit na Vanessu kterou znáte z oficiálního traileru a která je tváří celého dodatku. Nahoře v Pinnacles žijí ty největší celebrity. Jsou zde velké pozemky ze kterých je úžasný výhled na celé město. Kromě toho má nové město opravdu zajímavé obyvatele. Nový "townies" jak je zvykem simíkům, kteří jsou vytvoření vývojáři, říkat, jsou opravdu povedení. Každý z nich má svůj osobitý a nezaměnitelný styl a kromě toho siminky jsou opravdu krásné! 

Herecká kariéra

Dodatek přinesl novou hratelnou kariéru - herectví. Pro to, aby jste se stali hercem, stačí zvednout telefon, vybrat si hereckou kariéru a následně agenturu, která vám bude nabízet konkurzy na různé role. 

Pro každou roli je třeba dovednost na určité úrovni a mimo jiné je třeba procvičovat i samotnou dovednost herectví. Po vybrání konkurzu získá váš simík nějaký čas na to, aby mohl na dovednosti zapracovat a pokud je konkurz úspěšný, získá danou roli.

Před samotným natáčením dostane váš simík další požadavky které je dobré splnit na 100%, ale není to povinné. Pouze vám to zaručí úspěšnost simíka při samotném hraní. Jedná se většinou o prozkoumávání emocí, procvičování dovedností, nebo trénování určitých scén pomocí jiných simíků. 

Do samotného studia pak můžete jít buď se simíkem a nebo ho tam poslat samotného. Zde musíte plnit sérii úkolů. Váš simík však musí zajít za stylistou aby mu upravil make-up, vlasy a následně si vzít nový kostým. Podle toho kolik úkolů se vám za pracovní dobu podaří splnit, pak dostanete bronzové, stříbrné a nebo zlaté hodnocení pracovního výkonu, které určuje i částku, kterou váš simík dostane za roli. 

Agenturu pro získávání rolí lze pomocí telefonu změnit, pokud se vám již nabídky té stávající nelíbí. A nezapomeňte, že pokud budete v kariéře opravdu dobří, můžete získat nominace na ocenění a následně třeba i nějakou tu cenu přebrat!Své malé simí ratolesti můžete na hereckou kariéru připravovat pomocí Dramatického kroužku, který si mohou vzít jako novou mimoškolní aktivitu.

Body slávy

Stát se celebritou je další z nových funkcí a není zrovna jednoduchá. V předchozím díle The sims vám stačilo udělat dojem na jinou celebritu a více se s ní spřátelit a vaše sláva tím byla velmi dobře nastartována. V The Sims 4 Cesta ke slávě je potřeba si ji získat a následně udržet, protože slávu můžete časem rychle ztratit. Jednou z možností je stát se výše zmíněným hercem, ale nově také influencerem, stačí vám k tomu pultík pro produkci hudby nebo nahrávací studio, kde budete natáčet videa - mimochodem, k natáčení videí můžete použít i drony! Ke slávě vám však stačí být úspěšný v jakékoliv kariéře, stát se slavným šéfkuchařem, astronautem, technickým guru. Možností se je spousta, je to jen na vaší snaze dostat simíka do záře reflektorů. Body slávy se dají získat i tím, že budete používat sociální sítě

Když už získáte status celebrity, můžete si za body kupovat určité výhody, které se odemknou po získání prvního bodu. Jako celebrita však získáte i určité výstřelky jako třeba závislost na telefonu, závislost na vzhlížení se v zrcadle, závislost na džusu, emoční bomba nebo veřejné telefonní číslo, kdy vám pak simíci budou posílat SMSky jak kladné tak negativní a to vašeho simíka dokáže dostat i do špatné nálady. Tyhle výstřelky simík získá svým chováním, veřejné telefonní číslo způsobí používání sociálních sítí, závislost na telefonu třeba hraní her na mobilu. 

Systém získávání bodů slávy se dá pomocí nastavení hry vypnout a následně nastavit pouze u vámi vybraných simíků přímo v záložce Simologie.

Simíci na vysoké úrovni celebrity mají kolem sebe bílou záři, takže je ve městě určitě nepřehlédnete. Pokud se vám to však nelíbí, není problém po kliknutí na simíka záři vypnout. Od celebrit se můžete pokusit získat fotku, autogram, nebo na ně zkusit udělat dojem. Pokud se vám to povede, budete se s nimi moc začít přátelit a dostat se do jejich přízně. Pokud ne, nezbude vám nic jiného, než to příště zkusit znovu a nebo se spokojit s autogramem a fotkou. Získané fotografie s podpisem si můžete doma pověsit na zeď.

Úrovní celebrity je 5 - Pozoruhodný nováček, Stoupající hvězda, Béčková celebrita, Opravdová celebrita a Globální superhvězda. Pokud jsou vámi vaši fanoušci opravdu posedlí, může se stát, že při pohledu na vás omdlí, na veřejných místech budete rozdávat fotografie, podpisy, pózovat pro paparazzi ale také se budete snažit všem těm dotěrným simíkům vyhnout. Další fakt, který ovlivňuje chování simíků vůči vám jako celebritě, je i reputace. Ta může být kladná, neutrální ale i záporná. Informaci o reputaci najdete také na záložce simologie u konkrétního simíka.

Pokud si plánujete postavit svůj vlastní klub, bar nebo cokoliv, můžete sem nyní umístit dveře pro VIP vstup. Při navštívení tohoto podniku s vašim simíkem se zde vždy objeví vyhazovač, který nepustí nikoho, kdo nemá dostatečnou úroveň slávy. Můžete ho ale zkusit přemluvit, uplatit a nebo přeprat - což se vám většinou nepovede. 

Nové oblečení a objekty do režimu stavby

Jako každé jiné rozšíření i toto přineslo nové módní kousky a nábytek. V tvorbě simíka najdete spoustu nového oblečení pro ženy, pro muže, děti i batolata. Najdete zde i plno kostýmů které se využívají hlavně při natáčení filmů, přijdou však vhod i na Geekcon, Halloween nebo večírek v kostýmech. Samozřejmostí jsou i účesy a doplňky. Nové jsou dvě sady nábytku. Jeden připomínající modernu minulého století, která se perfektně doplňuje s objekty z kolekce Bowlingový večer a následně kýčovitá sada plná zlaté třpytivé barvy, mramoru a všeho drahého, protože když jste celebrita, tak určitě potřebujete zlatý záchod za 5000 simoleonů

Velmi zajímavým objektem jsou spací kokony, které kromě energie doplňují i další simíkovi potřeby.  Novinkou je možnost sestavit si vlastní walk-in šatník, kde si bude moci simík vybrat to pravé na sebe, než vyrazí mezi své fanoušky. Trezor je nutností, aby všechny finance vašeho simíka byli v bezpečí! A pokud potřebujete opravdu něco extra, pořiďte vašemu simíkovi jezírko se žraloky

Dodatek samozřejmě obsahuje velké množství kulis na různé scenérie, zelené plátno na kterém lze vybrat z několika možných pozadí, technické vybavení pro natáčení, které z větší části slouží spíše jako dekorace. Některé objekty, včetně oblečení se odemykají až s kariérou herce nebo od určité úrovně slávy. 

A jak se nový dodatek líbí vám? Jaké jsou vaše dojmy? Sdělte nám je dolů do komentářů a pokud váháte nad koupí dodatku, snad vám článek pomohl v tom, zda investice do něj stojí za to.[/size]