Odvážní hráči mohou navštívit radioaktivní Zónu, kde nebezpečí číhá za každým rohem, v masivně multiplayerovém open-world titulu Stalker Online, který už nějakou dobu běží v betaverzi v Rusku a teď se dostal i k nám.

Hra je inspirována filmem Stalker Andreie Tarkovského z roku 1979 i známými tituly z tohoto universa. Vše se odehrává ve světě, v němž je sláva lidstva dávno minulostí. Dostanete se do otevřené, pusté mapy s post-sovětskou architekturou 90. let. Budete prozkoumávat Zónu, odhalíte její tajemství a shromáždíte cenné zásoby, abyste dokázali přežít.

Společnost Mobile Technologies do Stalker Online zahrnula RPG prvky se získáváním zkušeností a rozvíjením dovedností na základě vašeho herního stylu. Nechybí ani obchodování s ostatními hráči v Zóně. Jakým způsobem ale bude vytvořeno, to už tvůrci neřekli. Prý má jít ale o otevřený obchodní systém.

Tisková zpráva slibuje realistické zbraně a vybavení s možností postupného vylepšování a všemožných úprav. Časem si získáte důvěru a lepší pověst u jednotlivých frakcí a můžete se sami rozhodnout, zda ve světě budete přežívat na vlastní pěst nebo se spojíte s ostatními. Pamatovat ale musíte na mutanty a různé anomálie.

Stalker Online vyjde prostřednictvím Steamu během podzimu letošního roku. Pokud vás láká si hru vyzkoušet, zamiřte na oficiální stránky a stáhněte si klienta, který vás pustí do anglické verze bety. Jen počítejte s horší grafickou stránkou, včetně animací, ale na to se přece v MMO zas tolik nehraje. Důležité jsou jiné prvky.¨