Konec roku 2020 nám zpříjemnil nový teaser trailer na S.T.A.L.K.E.R. 2. Minutové video nám umožnilo ponořit se do atmosféry v ponurém prostředí zakázané Zóny. Pokračování kultovní survival akce ale nebude pro všechny.

Ukrajinské studio GSC Game World se dohodlo s Microsoftem. S.T.A.L.K.E.R. 2 je prezentován jako exkluzivita pro počítače a konzole Xbox Series X a Xbox Series S. Když se fanoušek zeptal PR manažera GSC na plány s PlayStation 5 verzí, obdržel na Twitteru odpověď, že hra vzniká pouze pro PC a Xbox Series X/S. Podle této odpovědi tu máme minimálně časovou exkluzivitu.

S.T.A.L.K.E.R. 2 bude v den vydání dostupný pro předplatitele konzolového Xbox Game Passu. To znamená, že uživatelé této služby si nebudou muset hru kupovat.

Twitterový účet XboxNews přidal ještě technické informace. S.T.A.L.K.E.R. 2. na obou verzích nové generace Xboxu bude využívat ray-tracing. Na Xboxu Series X se můžete těšit na rozlišení 4K, zatímco na Series S to bude muset být méně. Detaily ale neznáme. Už dříve bylo potvrzeno 60 snímků za sekundu.

S.T.A.L.K.E.R. 2 nemá stanovené datum vydání, očekává se, že hra vyjde v průběhu letošního roku.

Přečtěte si také: S.T.A.L.K.E.R. 2 nás zavede do nových i známých míst v plně otevřeném světě