S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl si zájemci budou moci koupit v krabičce. Společnost Koch Media dnes oznámila, že uzavřela partnerství s ukrajinským studiem GSC Game World ohledně vydání fyzických verzí této first-person střílečky s otevřeným světem. Dlouho očekávané pokračování populární série Stalker bude k dispozici pro Xbox Series X/S a PC od 28. 4. 2022. Ve stejný den se začne titul prodávat také digitálně a bude dostupný v předplatném Xbox Game Pass.

Koch Media má v plánu nabídnout hráčům několik edic, aby si každý mohl najít tu nejvhodnější pro sebe. Přesnější informace bohužel chybí. U nás by fyzické edice měly mít na starost firmy Comgad a Playman.

Samo studio začalo od E3 nabízet několik edic (viz galerie). Dá se předpokládat, že stejné edice budou i od Koch Media v obchodech po celém světě.

Stephan Schmidt, ředitel Global Partner Publishing v Koch Media, řekl: „Po skvělé prezentaci na E3 jsme více než nadšeni, že můžeme připravit půdu pro vstup hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl na globální fyzický trh. Na hře S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky jsme již pracovali a těšíme se na další spolupráci s GSC Game World při všech aktivitách souvisejících s fyzickým vydáním, abychom úspěšně vydali další kapitolu oceňované série S.T.A.L.K.E.R.“

Evgeniy Grygorovych, generální ředitel studia GSC Game World, dodal: „Jsme potěšeni, že můžeme ve spolupráci se společností Koch Media přinést hráčům po celém světě fyzické vydání hry S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl. Věříme, že naše hra je nyní ve schopných rukou. Společně nabídneme hráčům různé edice titulu, aby si každý mohl vybrat tu pravou pro sebe.“

„Universum S.T.A.L.K.E.R. je založeno na třech videohrách a několik stovkách knih, komiksů a četných fanouškovských fikcí. Celosvětově se prodalo více než 15 milionů kopií, série se dočkala uznání od kritiků a fanoušci netrpělivě očekávají její návrat s hrou S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl,“ dodává tisková zpráva.