Vydavatelská společnost Square Enix nebude čekat na E3, Gamescom nebo jiné každoroční konference, které se z důvodu celosvětové pandemii covidu-19 přesunuly do digitálního světa. Square Enix místo toho uspořádá speciální jarní prezentaci, kde ukáže své novinky.

Příznivci her od Square Enix se 18. 3. od 18:00 našeho času mohou těšit mimo jiné na prezentaci zcela nového dílu adventury Life is Strange. Podrobnosti se teprve dozvíme. Už k nám ale stihlo doputovat, že nejnovější dobrodružství přinese nového protagonistu s podivnou novou silou/schopností.

Původní Life is Strange vyšlo už v roce 2015. Pak následoval prequel Life is Strange: Before the Storm a naposledy Life is Strange 2. Podle spekulací na novém díle nemá dělat francouzský Dontnod Entertainment. Autory prvního a druhého Life is Strange finančně podpořil Tencent částkou 30 milionů eur a koupil minoritní podíl. Místo nich mají otěže převzít Deck Nine. Ti vytvořili Before the Storm.

Potvrzena je také nová gameplay ukázka ze sci-fi střílečky Outriders. Dále Balan Wonderworld, Marvel's Avengers (možná prezentace next-gen verze a nového hrdiny) a Just Cause Mobile. Připravit se máme také na ohlášení několika mobilních her od Square Enix Montreal. Ty doplní ještě Taito, tvůrci populárních arkádových titulů Space Invaders a Bubble Bobble.

Přečtěte si také: Střílečka Outriders nastiňuje příběh a lore

V rámci celé akce Square Enix oslaví 25. výročí značky Tomb Raider. Pravděpodobně dojde k představení dříve uniklé edice Tomb Raider: Definitive Survivor Trilogy. Tu předčasně vyzradil Microsoft Store. Obsahovat by měla tři poslední dobrodružství Lary Croft, tedy Tomb Raider: Definitive Edition, Rise of the Tomb Raider: 20th Anniversary Celebration a Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition se všemi dodatečnými balíčky.

Ze zákulisí se k nám dostávají další detaily. Japonská firma si nedávno patentovala ochrannou známku pro něco s názvem Chocobo GP. Hráči jsou přesvědčeni, že půjde o nějaké arkádové závody, možná motokáry s neoficiálním maskotem Final Fantasy. Mnohem záhadněji působí patent na inovativní střeleckou mechaniku určenou pro nespecifikovaný budoucí titul.

Outriders je sci-fi RPG střílečka, jež vyjde 1. 4. na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Demo je dostupné pro všechny zájemce. Balan Wonderworld je zase akční plošinovka a dorazí 26. 3. na PC a konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch. Demoverze je také k dispozici na tyto platformy.