Společnost Games Workshop na akci Warhammer Skulls přinesla řadu zajímavých oznámení a trailerů na připravované hry z tohoto bohatého a temného fantasy světa. Mimo jiné jsme se dočkali zbrusu nových titulů i dodatečného obsahu pro ty stávající. Fanoušci se mohou těšit na nejrůznější žánry. Došlo například na Total War: Warhammer 3, Warhammer 40:000: Darktide i nový Warhammer 40,000: Shootas, Blood, & Teef.

WARHAMMER 40,000: CHAOS GATE - DAEMONHUNTERS

Společnost Frontier v roce 2022 pro počítače vydá taktické tahové RPG Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters. Ano, jde o pokračování, které dorazí téměř 25 let po jedničce. Vývoj má na starost kanadské studio Complex Games, které dříve vytvořilo mobilní hry jako je The Horus Heresy: Drop Assault.

„Ve hře Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters hráči zažijí nelítostný a nemilosrdný boj 41. tisíciletí a budou sledovat cestu elitních válečníků z pera Aarona Dembski-Bowdena, autora fantasy bestsellerů,“ dočteme se v tiskové zprávě. Ten pomáhá s vytvořením příběhově orientované kampaně, v níž povedete vlastní jednotku Šedých rytířů proti spiknutí, které se týká celé galaxie. Musíte zabránit v infikovaní světů vesmírnou nákazou zvanou Bloom (Květem).

Přečtěte si také: Brutální střílečka Necromunda: Hired Gun ze světa Warhammeru v novém traileru

„Postav se v tomto svižném tahovém taktickém RPG do čela Šedých rytířů, největší zbraně lidstva. Vytrhej kořeny a vypleň nákazu, která se šíří galaxií napříč mnoha světy, ve filmově zpracované příběhové kampani a využij při tom taktiku a talent své vlastní jednotky Lovců démonů,“ lákají tvůrci.

Více informací se dozvíme v srpnu. Už dnes víme, že titul dorazí na Steam a Epic Games Store v průběhu příštího roku.

WARHAMMER 40,000: DARKTIDE

Přesouváme se k chystané kooperativní first-person střílečce Warhammer 40,000: Darktide, jež má navázat na úspěšnou sérii Vermintide od Fatsharku. Na projektu se podílí Dan Abnett, jenž má s universem Warhammeru dlouhou historii, je autorem mnoha románů.

Z dřívějška víme, že čtyři neohrožení hrdinové vstoupí do světa Tertium a musí se prosekávat hordou všelijakých nepřátel. K tomu využívají nejrůznější zbraně, od nožů, přes motorové pily a kladiva až po všelijaké střelné zbraně.

Warhammer 40,000: Darktide vyjde exkluzivně pro Xbox Series X/S a PC.

Když už jsme u Fatsharku, tak pro Warhammer: Vermintide 2 byla oznámena nová kariéra s Kerillian, nazvaná Sister of the Thorn.

TOTAL WAR: WARHAMMER 3

Dříve oznámené uzavření trilogie Total War: Warhammer od Creative Assembly nabídne hratelného legendárního lorda Skarbranda. Ten býval nejmocnějším z Khornových démonů. Skarbrand byl ale vyhnán z říše Chaosu. Trýzněný svým pádem se prochází říšemi smrtelníků i nesmrtelných – jako ztělesnění neutuchající zuřivosti, kterou nelze zastavit.

Brzy má být odhalena kompletní soupiska Khorna, zatímco do druhého dílu se chystá dodatečný balíček Beastmen, vyjde v červenci.

WARHAMMER 40,000: SHOOTS, BLOOD, & TEEF

Tohle je nečekané a přinejmenším trošku zvláštní. Warhammer 40,000: Shoots, Blood, & Teef je 2D akční plošinovka od tvůrců série Guns, Gore & Cannoli. Hra vám umožní hrát za čtyři třídy a pomocí silného útoku rozpoutat na nepřátele nápor kulek a pekelného ohně. Přislíben je kompetitivní a kooperativní multiplayer a výběr z více než 20 různých zbraní.

„Orkové, divoká rasa obecně známá jako zelený příliv, se s bezkonkurenčním násilím prohánějí po hvězdách ve zběsilých křížových výpravách známých jako Waaagh! Jsou divocí, brutální a suroví a převyšují početně všechny ostatní rasy, které jim leží v cestě zkázy.

Přečtěte si také: Spousta nových informací a detailů ohledně Horizon Forbidden West

Staňte se hrotem orské invaze, když si budete razit cestu skrz úlové město Luteus Prime na misi, jejímž cílem je získat zpět svého vlasatého skřeta a domoci se pomsty na svém válečníkovi. A možná se cestou stanete šéfem Waaagh! Přežití nejsilnějších ještě nikdy nebylo tak brutálně zábavné,“ popisují vývojáři svou novinku.

Warhammer 40,000: Shoots, Blood, & Teef máme čekat v roce 2022 na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch.

WARHAMMER AGE OF SIGMAR: TEMPESTFALL

Pokračujeme další menší hrou. Tou je Warhammer Age of Sigmar: Tempestfall exkluzivně pro virtuální realitu, konkrétně pro PC VR a Oculus Quest. K vidění byl první gameplay trailer se záběry z plnohodnotné kampaně. Hra vyjde letos v létě a odehrajete se z pohledu první osoby.

BLOOD BOWL 3

Smrtící americký fotbal Blood Bowl 3 se ukázal v gameplay traileru. Dozvěděli jsme se, že uzavřená beta začne v září, zatímco finální verze hry je v plánu na únor 2022 pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Během bety budou k vyzkoušení tři týmy.

WARHAMMER 40,000: BATTLESECTOR A AGE OF SIGMAR: SOUL ARENA

15. 7. letošního roku vychází taktická tahovka Warhammer 40,000: Battlesector, zatímco pro iOS, Android a PC bude během letošního roku dostupná hra Warhammer Age of Sigmar: Soul Arena s automatickým bojem. Vaším úkolem bude vybrat a uspořádat jednotky ještě předtím, než je pošlete do bitvy. Klíčem k úspěchu je naplánování armády tak, aby maximalizovala součinnost na základě složení s ohledem na třídy a frakce.

Přečtěte si také: Komiksové nakladatelství Dark Horse vstupuje do herního průmyslu

WARHAMMER QUEST: SILVER TOWER

Do Warhammer Quest přichází nové bezplatné rozšíření kampaně. Expanze obsahuje 35 nových prostředí, nového hrdinu Evocator Prime a 10 nových typů nepřátel. Silver Tower je dostupné ve verzích pro PC, iOS a Android.

WARHAMMER UNDERWORLDS: ONLINE

Do 10. 6. si v rámci oslav Skulls můžete vyzvednou Warhammer Underworlds: Online. Hra obdržela nové DLC, které do hry přináší kanibaly Garrek's Reavers.