Na třetí díl ze série Borderlands se čekalo dlouho, a tak mohou fanoušci zašít jásat, jelikož na veřejnost přišlo několik novinek přibližující podobu finální verze hry.

Jako první tu máme délku příběhu. Kreativní ředitel Gearboxu Paul Sarge prozradil serveru PC Gamer, že herní doba příběhu je 30 hodin, pokud ho tzv. rushujete. Už jen z toho vyjádření je jasné, že by se mělo jednat o nejkomplexnější díl ze všech. Zážitek se tak může rovnat několika desítkám, možná i pár stovkám hodin, pokud příběh budete hrát několikrát z různými classami, jejichž customizace má být propracovanější než kdy dříve.

Dále víme, že bychom se neměli dočkat žádného „free to play odpadu“, jinak řečeno mikrotransakcí. Jako u předchozích dílu přijde nálož příběhových DLC, placených skinů, které nebudou jen na zbraně, ale i na auta, a jako v předchozích dílech přijdou i XP boosty. Ty by ale neměly zásadním způsobem ovlivňovat samotnou hratelnost jako například v AC Unity, kde jste si za virtuální měnu mohli koupit nejlepší vybavení ve hře hned na začátku.

Taktéž nám bylo prozrazeno, že bude možné hrát titul i v offline režimu, což je v dnešní době malinko překvapující. Stejně tak by se mělo objevit více bossů s originálními intry. V předchozím odstavci jsme mluvili o skinech na zbraně, které si budete moci pořídit. Pokud ale budete mít štěstí, tak vám může nějaký padnout společně s bossovou zbraní, která by měla být nejčastějším typem odměny. Navíc se úroveň jak samotného nepřítele, tak i lootu bude odvíjet od vaší. A ještě malý bonus navíc: auta vašich nepřátel si budete moci vzít a přidat do vaší garáže.

Už nyní víme, že ve vývoji jsou čtyři post-game expanze. Samozřejmostí jsou průběžné aktualizace se speciálními eventy, nejčastěji se bude jednat o raidy. Zdá se, že by mohly být něco více, než tomu bylo v předchozích hrách, jelikož nebyl použit termín „raid bosses“ jako u předchozích dílů. Na více informací si ale musíme počkat na E3, která je už následující měsíc.

Nakonec tu máme něco pro hráče na Xboxu, zejména na Xbox One X. Vývojáři si na této variantě konzole dali za cíl hraní při 60 snímcích za sekundu (na standardní verzi bude jen 30 FPS). Jestliže by se vám nelíbila kvalita grafiky při 60 snímcích, tak Gearbox má v plánu dát možnost volby hrát jen při 30 FPS s hezčím herním prostředím, pravděpodobně ve 4K. Co se týče PS4 Pro, tak nic nevíme, jelikož se lidé dotazovali jen na platformu od Microsoftu, ale je možné, že se těchto funkcí dočkáme i na PlayStationu.

Na závěr se ještě sluší říct, že na Borderlands se můžeme těšit 13. září na Xbox One, PS4 a samozřejmě PC, ale exkluzivně na Epic Games Store.