Remake původní a fanoušky oblíbené skákačky se Spongebobem v kalhotách, který vyšel v minulém roce, měl sice větší nedostatky, přesto se ale prodával nad očekávání vydavatelské společnosti THQ Nordic. Ta už na začátku tohoto roku hlásala, že se více zaměří na licencované hry. Netrvalo dlouho a přichází další dobrodružství se Spongebobem.

SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake dorazí na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Na nové generaci konzolí bude pravděpodobně fungovat jen v rámci zpětné kompatibility.

O hře samotné toho moc nevíme. Lákáni jsme na dobrodružství do různých alternativních dimenzí. V upoutávce vidíme, jak se ze SpongeBoba stává nejprve jeskynní muž, pak okouzlující kovboj, a dokonce i šnek.

Doprovodná tisková vypráví o slzách mořské panny, které plní přání. Tyto slzy se dostanou do rukou SpongeBoba a Patrika... „Co se může pokazit? Jistě, samotná struktura, která drží vesmír pohromadě, by se mohla rozpadnout a otevřít portály do divokých světů přání plných rytířů, kovbojů, pirátů a prehistorických slimáků. Ale to není nic, co by oblíbená houba nezvládla ve správném vesmírném kostýmu.“

Připraveno má být více než 30 bláznivých kostýmů a návštěva 7 různých světů přání, včetně Divokého pole medúz a Halloweenské kamenné jámy. Při tom všem máme zažít humor a poslechnout si 101 písniček ze seriálu, chybět nebude Sweet Victory.