Konečně nám začalo období herních oznámení, kdy se nám představují ty nejzajímavější hry, které jsou aktuálně ve vývoji. Takže zpráva, že se společnost AT&T údajně snaží prodat herní divizi Warner Bros., respektive Warner Bros. Interactive Entertainment, je poněkud zarážející.

Zprávy měly přijít z důvěryhodných zdrojů portálu CNBC. Ten tvrdí, že je herní divize Warner Bros. v nabídce za čtyři miliardy dolarů (necelých 100 miliard korun) a zájem mají mít mj. společnosti jako Take-Two, EA nebo Activision Blizzard.

Ty, stejně jako AT&T, odmítly situaci komentovat. Pod Warner Bros. nicméně spadá velká spousta značek, herních sérií i několik studií. Zejména pak Monolith Productions (Shadow of Mordor/War), NetherRealm Studios (Mortal Kombat), TT Games (LEGO hry) nebo Rocksteady (série Batman: Arkham).

Není zcela jasné, zda by součástí odkoupení byly i práva pro další značky, které AT&T přímo vlastní nebo na ně má práva (například cokoliv v rámci DC Comics, Harryho Pottera nebo Game of Thrones), ale i přesto by nový potenciální majitel přišel na vcelku výrazný majetek. Kromě jiného třeba i na sérii Scribblenauts.

Jak se celá situace vyvrbí je zatím ve hvězdách, ale mohly by tuto část společnosti čekat poněkud temné časy a asi nikdo nechce, aby se dostala do nesprávných rukou.